Este sezonul prunelor și vreți să profitați din plin de aroma lor în diverse preparate? Nu uitați să preparați delicioasele găluște cu prune ce ne amintesc de dulcea copilărie!
Puteți să le preparați și în varianta Găluște cu caise sau Gomboți cu caise!
Ingrediente pentru găluște cu prune
- 1 Kg cartofi
- 250 g brânză de vaci
- 250 g făină
- 50 g unt
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- sare
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
- 500 g prune nu foarte coapte
- scorțișoară
- 50 g zahăr vanilat
- Pentru decor:
- 200-250 g pesmet
- 150 g zahăr
- scorțișoară
- Pentru servit:
- topping din fructe de pădure
Mod de preparare găluște cu prune
Cartofii, spălați bine, se pun la fiert în apă cât să fie acoperiți.
Se lasă să fiarbă până se pătrund foarte bine, apoi se trec prin jet de apă rece și se curăță.
Se pasează împreună cu untul și sare, ca pentru piure, apoi se adaugă brânza, zahărul și ouăle, iar la final se încorporează făină atât cât să rezulte un aluat ușor lipicios și ușor de modelat.
Se formează găluștele punând câte o prună fără sâmbure la mijloc, pudrată la interior cu zahăr vanilat și scorțișoară.
Se fierb găluștele cu prune în apă clocotită până se ridică la suprafață, apoi se tăvălesc prin pesmet prăjit în unt și amestecat cu zahăr și scorțișoară.
Se servesc delicioasele găluște cu brânză, cu topping din fructe de pădure.