Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Desert din copilărie: Găluște cu prune cunoscute și sub denumirea de Gomboți

 
+3 click pentru
galerie

Este sezonul prunelor și vreți să profitați din plin de aroma lor în diverse preparate? Nu uitați să preparați delicioasele găluște cu prune ce ne amintesc de dulcea copilărie!

Puteți să le preparați și în varianta Găluște cu caise sau Gomboți cu caise!


Ingrediente pentru găluște cu prune

  • 1 Kg cartofi
  • 250 g brânză de vaci
  • 250 g făină
  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • sare
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie
  • 500 g prune nu foarte coapte
  • scorțișoară
  • 50 g zahăr vanilat
  • Pentru decor:
  • 200-250 g pesmet
  • 150 g zahăr
  • scorțișoară
  • Pentru servit:
  • topping din fructe de pădure

Mod de preparare găluște cu prune

Cartofii, spălați bine, se pun la fiert în apă cât să fie acoperiți.
Se lasă să fiarbă până se pătrund foarte bine, apoi se trec prin jet de apă rece și se curăță.
Se pasează împreună cu untul și sare, ca pentru piure, apoi se adaugă brânza, zahărul și ouăle, iar la final se încorporează făină atât cât să rezulte un aluat ușor lipicios și ușor de modelat.
Se formează găluștele punând câte o prună fără sâmbure la mijloc, pudrată la interior cu zahăr vanilat și scorțișoară.
Se fierb găluștele cu prune în apă clocotită până se ridică la suprafață, apoi se tăvălesc prin pesmet prăjit în unt și amestecat cu zahăr și scorțișoară.


Se servesc delicioasele găluște cu brânză, cu topping din fructe de pădure.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE