Când ai poftă de un preparat cu paste, simplu, rapid și gustos, această rețetă de Tagliatelle bolognese îți poate fi de folos!
Ingrediente pentru Tagliatelle bolognese
- 500 g tagliatelle
- 500 g carne tocată, amestec
- 500 g pastă de roșii
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 ţelină mică
- 400 ml vin roșu
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- ulei
Mod de preparare Tagliatelle bolognese
Se călește în ulei încins ceapa și usturoiul tocate fin, morcovul și țelina date pe răzătoare, apoi se adaugă carnea tocată. Se amestecă intens pentru o preparare uniformă. Se asezonează cu sare, piper și oregano.
Când carnea este bine pătrunsă se adaugă vinul și pasta de roșii și se lasă să fiarbă până când alcoolul se evaporă și sosul devine consistent. Se mai potrivește gustul cu cele necesare, precum și cu câteva frunze de busuioc, proaspete.
Tagliatellele se fierb în apă cu sare, se scurg și se adaugă în sos.