Căutare Live

Rețetă de ton în crustă cu pepene verde si pepene galben

O explozie de gusturi și arome într-un preparat deosebit, prezentat în cadrul concursului culinar din emisiunea Chefi la cuțite: Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben.

Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben

Flavia Lascu, o veche cunoștință a celor trei chefi din emisiunea „ Hell’s Kitchen-Iadul bucătarilor”, a surprins prin apariția ei în sezonul 8 al emisiunii ”Chefi la cuțite”, dar și cu rețeta preparată care a primit toate cele trei cuțite.

Rețeta Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben - Ingrediente:


  • 400 grame ton roșu
  • 30 gr ghimbir praf
  • ulei pentru prăjit
  • 30 gr susan negru și 30 gr susan alb
  • 1 kg pepene verde
  • 200 gr pepene galben
  • 50 gr popcorn
  • 50 gr miere
  • 8 flori comestibile
  • 4 frunze de mentă
  • 150 gr zmeură
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 gr suc de lămâie
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 30 gr brânză de capră
  • sare
  • microplante : coriandru,busuioc rosu, floarea soarelui, mazare macris

Mod de preparare pentru Rețeta Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben

Se curăță tonul de pielițe și se taie marginile astfel încât să capete o formă cilindrică de aproximativ 5 cm grosime.

Se condimentează cu sare, praf de ghimbir și se stropește cu zeamă de lime.

Se unge o tigaie antiaderentă cu ulei și se lasă pe flacără medie la încins.

Când tigaia este încinsă se adaugă tonul care se va rumeni ușor, se întoarce pe fiecare latură după aproximativ 30 secunde, în funcție de grosime. La final trebuie să obținem un cerc roșu pe mijlocul cărnii și exteriorul să fie rumenit.

Citește și: Rețetă de ton în crustă de polen cu piure de mazăre și salată cu vinegreta de zmeură​

După ce s-a odinit puțin, cu o pensulă ungem tonul cu miere amestecată cu frunze tocate de mentă, pe toată suprafața.

Citește și
anda calin (stanga) si liviu varciu (dreapta)
Anda Călin, filmată în pat alături de Liviu Vârciu, la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară
Anda Călin, filmată în pat alături de Liviu Vârciu, la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară
Colaj cu Virgil Mănescu și la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară
Cine este Virgil Mănescu de la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară. Somelierul este foarte cunoscut în domeniul său de activitate
Cine este Virgil Mănescu de la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară. Somelierul este foarte cunoscut în domeniul său de activitate
Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară, 18 ianuarie 2022. Liviu Vârciu, dezvăluiri despre fratele și tatăl pe care i-a pierdut
Liviu Vârciu, dezvăluiri despre fratele și tatăl pe care i-a pierdut. Ce a spus cu lacrimi în ochi
Liviu Vârciu, dezvăluiri despre fratele și tatăl pe care i-a pierdut. Ce a spus cu lacrimi în ochi
Mai multe articole

Într-o farfurie punem susanul și tamponăm carnea pe fiecare latură până ce obținem o crustă uniformă, apoi tăiem tonul în felii cam de grosimea degetului mic.

Pentru a face crumble de popcorn folosim un blender cu pahar, blendăm foarte scurt floricelele de porumb, astfel încât să obținem bucațele micuțe.

Pentru a obține biluțele de pepene galben este necesar un instrument numit Noisette, dar se poate tăia pepenele și în cubulețe.

Într-un bol de inox amestecăm microplantele cu vinegreta de zmeură. Astfel vom obține o salată care acompaniază tonul.

Pentru vinegretă, se adaugă într-un blender zmeura ,frunzele de busuic, sucul de lămâie si uleiul de măsline

Se blendeaza până se obține o cremă omogenă

Spor la preparat rețeta de ton în crustă cu pepene verde si pepene galben și poftă bună la savurat!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Rețetă de file de doradă marocan cu coriandru fresh și creveți... Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne...
Ultimele știri