Antena Căutare

Trabuc cu mousse de ciocolată albă

Ingrediente:

  • 400 gr ciocolată albă
  • 200 gr unt
  • 10 oua
  • 1 l frișcă lichidă
  • 500 gr zahăr
  • 1 cutie mentă
  • 100 gr migdale
  • 150 gr căpșuni
  • 40 gr gelatină
  • 500 gr făină
  • 500 ml lapte
  • 50 gr cacao

Mod de preparare

Se topește ciocolata cu untul la bain marie.

De la 6 ouă se separă gălbenușurile de albușuri și se bat, separat, cu câte 50 gr zahăr.

Se prepară un sos de caramel din frișcă zahăr și unt.

Se caramelizează zahărul într-un vas, amestecând continuu, apoi se adaugă untul și după topirea acestuia, se adaugă frișca lichidă și se amestecă continuu, pe foc mic, până se îngroașe sosul.

Intr-un vas, se amestecă ciocolata topită, cu bezeaua si gălbenușurile .

Se adaugă 50 ml de frișcă bătută, apoi se adaugă gelatina dizolvată

Amestecul rezultat se dă la frigider pentru 30 – 40 de min .

Din făină, lapte, restul de ouă și cacao, se face un aluat de clătite.

Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, se lasă la răcit, apoi se umplu cu mousse-ul de la frigider.

Se servesc pe o farfurie plată, alături de sos caramel , praline de migdale caramelizate și căpșuni.

Poftă bună!

Rețetă preparată de concurenta Pirlea Florentina

Banana maki si banana tempura cu glazura de ciocolata... Risotto cu căpșuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x