Căpșunile sunt darurile aromate și frumos colorate ale primăverii și se pot include în diverse preparate dulci sau sărate, cum sunt și aceste delicioase și sănătoase salate.
Salată verde cu căpșuni și avocado - Ingrediente:
- 1 salată verde
- 150 gr căpșuni proaspete
- 1 avocado
- 150 gr bânză cu mucegai
- 100 gr mix de nuci
- Pentru dressing:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 felie de avocado
- zeamă de lămâie
- puțină miere
- sare și piper
Cum se prepară Rețeta de Salată verde cu căpșuni și avocado
Salata verde se spală, se scurge și se rupe în franjuri.
Căpșunile se spală bine, se scurg și se feliază în jumătăți sau sferturi.
Avocado se curăță, se feliază și se stropește imediat cu zeamă de lămâie.
Toate aceste ingrediente se amestecă într-o salatieră, peste care se adaugă nucile și mici bucăți din brânză.
Se prepară un dressing dintr-o felie de avocado pasată și amestecată cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și miere, după gust și se asezonează cu sare și piper și se stropește salata cu acesta.
Citește și: Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni
Rețeta Salată de baby spanac cu brânză și căpșuni - Ingrediente:
- 150 gr baby spanac
- frunze de busuioc
- 100 gr căpșuni
- 100 gr brânză sărată
- câteva nuci
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Salată de baby spanac cu brânză și căpșuni
Se spală bine frunzele de baby spanac și cele de busuioc, se zvântă și se pun într-o salatieră.
Se adaugă felii de căpșuni, bucăți de brânză sărată, telemea sau feta și nucile.
Se prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu zeamă de lămâie, sare și piper și se asezonează salata cu el.
Ca și dressing se mai poate prepara un sos pesto clasic, din frunzele de busuioc.
Vedeți AICI Rețeta de sos pesto
Rețeta Salată rucola cu piept de pui și căpșuni - Ingrediente:
- 150 gr salată rucola
- 100 gr căpșuni
- 250 gr piept de pui la grătar
- nuci
- ulei de măsline
- muștar dulce
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Cum preparăm Rețeta Salată rucola cu piept de pui și căpșuni
Mau întâi se prepară pieptul de pui la grătar, asezonat cu sare și piper. Apoi se porționează în bucăți mici.
Rucola se spală, se zvântă și se adaugă în salatieră împreună cu pieptul de pui.
Se adaugă sferturi sau jumătăți de căpșuni și nucile.
Se prepară dressingul din muștarul dulce amestecat cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se picură peste ingredientele din salatieră, în timpul servirii.
Sumplu, delicios, cu ingrediente puține, trei rețete de salate, pentru gusturile toate.
Sirop de căpșuni și Nectar de căpșuni. Două rețete cu căpșuni pentru cămara noastră... Ruladă cu foaie de cacao și cremă de mascarpone cu ciocolată alba și căpșuni...