Cum să refuzi așa preparat cum doar la mama sau bunica acasă ai gustat: ”Varză cu rață și mămăliguță”?
Ingrediente pentru Varză cu rață și mămăliguță
- 1 kg pulpe de rață
- sare
- piper
- ulei
- 2 kg varză
- 300 g bacon
- 200 g pastă de roșii
- 2 foi de dafin
- cimbru
- mărar
- 650-700 g mălai
- 2 l apă
Mod de preparare Varză cu rață și mămăliguță
Pulpele de rață se dezosează, se porționează în bucăți mici și se prăjesc în ulei încins, asezonate cu sare și piper. Se adaugă ceapa tocată și se laă să se caramelizeze, apoi se adaugă varza, foile de dafin, cimbru și se prepară sub capac, până când ingredientele se pătrund. Apoi se adaugă pasta de roșii, se mai lasă pe foc până se întrepătrund gusturile, iar la final se presară mărarul verde, tocat.
Pentru mămăliguță, se fierbe apa cu sare, se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă continuu până când mălaiul este bine fiert. Se adaugă spre final de fierbere, puțină grăsime de la prăjirea cărnii.
Baconul, feliat subțire, se prepară la cuptor, pe hârtie de copt între două tăvi pentru a nu se ondula, pentru câteva minute, până devine crocant.
Piept de rață cu piure de cartofi și sos de roșii... Foie gras cu ciulama de ciuperci și mămăliguță...