- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Varza călită este o mâncare mult îndrăgită încă din copilărie, dar în combinație cu un delicios piure de fasole, este o adevărată nebunie-n farfurie!
Ingrediente
- Pentru varza călită cu bacon afumat:
- 1 varză albă
- 100 g untură cu jumări
- 250 g bacon afumat
- sare
- piper
- 1 frunză de dafin
- cimbru
- Pentru piureul de fasole:
- 750 g fasole albă conservată
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 100 g pastă de roșii
- piper
- sare
- 100 ml ulei
Mod de preparare varză călită cu bacon afumat și jumări în foi de varză, servite cu piure de fasole boabe
Pentru varza călită cu bacon afumat, se toacă varza fideluță, iar baconul în fâșii.
Se topește untura cu jumările, iar acestea se separă după ce s-au încălzit.
Se adaugă în untura de pe foc baconul si se lasă să se rumenească ușor, apoi se adaugă varza scursă bine.
Se amestecă intens, pentru a se căli uniform și se asezonează cu 1 foaie de dafin, piper și sare, după gust.
Pentru piureul de fasole, se toacă ceapa mărunt și se călește în ulei.
Se adaugă pasta de roșii, iar peste câteva minute, fasolea din conservă, cu lichid cu tot.
Se asezonează cu sare, piper și puțin cimbru și se lasă să fiarbă până începe să se paseze.
Se adaugă usturoiul strivit și se trece piureul de fasole prin blender, apoi prin sită.
Se servește varza călită cu bacon afumat și piure de fasole, alături de jumări înfășurate în foi de varză opărite în apă cu sare și oțet.
Tochitură mixtă din carne de porc și pui, cu mămăliguță și brânză de capră. Un preparat de nerefuzat.... Pui ca la bunica, cu sos de roșii și piure de cartofi. Nebunie-n farfurie, cu gust de copilărie!...