Sute de concurenți au pregătit rețete savuroase pentru cei trei jurați, sperând că vor primi cuțitele necesare pentru a ajunge în etapa de bootcamp din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”.
La finalul degustărilor pe nevăzute, 170 de aspiranți la un loc în echipa condusă de Sorin Bontea au trecut printr-un proces de selecție și astfel, doar 75 au primit șansa de-a intra în bucătărie, pentru a găti. După prima etapă, aproape jumătate din ei au părăsit concursul.
Sorin Bontea și-a ales echipa pentru sezonul 9 „Chefi la cuțite”
Cei 45 de concurenți rămași în etapa a doua de bootcamp s-au împărțit în serii de câte 15 persoane și au primit sarcina de-a pregăti rețete pe bază de cartofi. Mulți și-au dorit să prindă un loc în echipa lui Sorin Bontea, în sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, dar puțini au fost norocoșii care au și reușit.
Cine sunt concurenții din echipa verde a furculițelor, condusă de Sorin Bontea în sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”
În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, concurenții care îmbracă tunica verde și luptă sub semnul furculițelor, la comanda lui Sorin Bontea, sunt următorii:
Alexandro Matias
Tânărul în vârstă de 31 de ani a venit la „Chefi la cuțite” este musician, bun prieten cu Alex Velea și cu Zanni, un fost concurent. Ca să îi impresioneze pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, Blvckmatias a ales să facă una dintre rețetele sale preferate: coaste marinate. Primul său job a fost cel de barman, dar apoi și-a dat seama că nu există alt drum în viață pentru el în afară de muzică.
Alexandro Matias la Chefi la cuțite
Cristina Elena Matei
Cristina Elena Matei are 22 de ani, este extrem de pasionată de gătit și a devenit bucătar în urmă cu aproape doi ani. Constrânsă de absența mamei, aceasta a fost nevoită să învețe să își gătească singură și astfel și-a descoperit cel mai mare hobby. La vârsta de 18 ani, Elena Matei s-a angajat ca ospătar și, în scurt timp, aceasta a demonstrat că are potențial și că poate mult mai mult. Ca să îi impresioneze pe jurați, aceasta a decis să facă o rețetă de choux a la crème.
Cristina Elena Matei la Chefi la cuțite
Paul Sorin Vasile (cuțit de aur)
Paul Vasile are 27 de ani, este un bucătar cu experiență din Cernica și a decis să vină la „Chefi la cuțite” cu o rețetă de piure de conopidă, ulei verde de mărar, spumă de soc și crutoane de mămăligă. Tânărul a făcut numeroase sacrificii de dragul carierei și a ales să lucreze în străinătate, în restaurante cu stele Michelin, ca să se perfecționeze. Impresionat de talentul său culinar, Sorin Bontea a ales să îi ofere cuțitul de aur.
Paul Vasile la Chefi la cuțite
Francisco Garcia
Francisco Jose Garcia Lopez are 42 de ani, este din Palma de Mallorca și ete un spaniol stabilit cu familia în România, locul în care a găsit un trai mai bun. Deși este bucătar, a fost nevoit să lucreze și în construcții, pentru a-și întreține familia, mai ales pe timp de pandemie. Dornic să demonstreze că știe să gătească, acesta a pregătit o rețeță specială, ce i-a adus un loc în bootcampul din sezonul 9 „Chefi la cuțite”.
Franciso Garcia la Chefi la cuțite
Cristina Mălai
În vârstă de 31 de ani, Cristina Mălai a demonstrat încă din audiții faptul că marea sa pasiune este bucătăria. Aceasta a ales să facă o rețetă de cotlete de miel ce a impresionat din plin jurații. Ajunsă în fața chefilor, tânăra a dezvăluit faptul că a ajuns chef după ce a muncit în numeroase bucătării și după ce a lucrat inclusiv în cadrul unui serviciu de livrări. După ce au „fiert-o” din plin, jurații i-au dat cuțitele pentru a merge mai departe în competiție.
Cristina Mălai la Chefi la cuțite
Victorina Matveev
Victorina Matveev este de meserie polițistă, dar marea sa pasiune a fost și va rămâne bucătăria. Concurenta are 37 de ani, este din Satu Mare și se laudă cu origini rusești, lucru ce reiese și din accentul său ieșit din comun. Deși inițial și-a propus să vină la emisiune ca să promoveze Gherța Mică, iată totuși că rețeta sa de rulouri în formă de copac și desertul cu mere au dus-o în bootcamp și apoi în echipa lu Sorin Bontea.
Victorina Matveev la Chefi la cuțite
Rikito Watanabe (Riki)
Rikito Watanabe, un japonez de 26 de ani, din Constanța, locuiește în România de opt ani și se ocupă de un restaurant asiatic la malul Mării Negre. Simpaticul concurent i-a cucerit pe jurații din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” nu doar cu felul său de-a fii, ci și cu rețetel pregătite. Cu o rețetă chinezească de „mouth watering chicken”, pe care concurentul a numit-o în română „pui salivă”, acesta a primit cuțitele pentru a ajunge în bootcampul „Chefi la cuțite”.
Rikito Watanabe la Chefi la cutite
Dorin Voiasciuc
În vârstă de 31 de ani, Dorin Voiasciuc, de meserie bucătar, a arătat încă din audiții faptul că este sigur de forțele sale și că are toate șansele să ajungă într-una dintre cele trei echipe. Sorin Bontea este cel care l-a ales pe tânărul care a pregătit antricot de vită cu foie gras, cu foie gras, dulceață de ceapă, piure de sfeclă, crustă de fistic și pasta de trufe albe, la preselecții. Chefii au fost impresionați de abilitățile sale culinare și i-au oferit trei cuțite.
Dorin Voiasciuc la Chefi la cuțite
Despre sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1
În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare. Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură. Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.
Vezi edițiile integrale pe AntenaPlay!
Emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9 este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.