Căutare Live

Chefi la cuțite, 27 aprilie 2021. Mataz Alzarau e refugiatul sirian cu o viață de film! Prin ce a trecut ca să ajungă în România

În ediția 27 din sezonul 9 al emisiunii  „Chefi la cuțite” am putut descoperi emoționanta poveste de viață a lui Mataz Alzarau, un concurent care a reușit să îi surprindă din plin pe cei trei jurați.

Mataz Alzarau i-a impresionat pe jurați cu povestea sa de viață, la „Chefi la cuțite”

Antena 1

Tânărul sirian în vârstă de 33 de ani a venit la îndrăgitul show culinar împreună cu soția și copiii săi, cei mai mari susținători. Am aflat astfel că bărbatul a ajuns în România în 2017, ca refugiat.

De meserie bucătar, concurentul a dezvăluit faptul că a făcut cursuri în Siria și apoi a făcut un master în domeniu. Când a început războiul în Siria, tânărul a părăsit țara, dornic să își facă un trai liniștit în altă parte.

Mataz Alzarau e refugiatul sirian care i-a emoționat pe jurați în ediția 27 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”

Ca să îi impresioneze pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, acesta a decis să pregătească o rețetă siriană de chiftele în aluat cu sos de iaurt.

„România înseamnă pentru mine țara mea. Dacă mi-au acceptat soția și copiii, România e țara mea”, a dezvăluit tânărul, în timp ce și-a pregătit mâncarea aleasă.

Citește și: Chefi la cuțite, 27 aprilie 2021. Marius Sînzieanu lucrează la penitenciar și i-a emoționat pe jurați cu drama trăită

Chefii au fost extrem de surprinși de preparat și au zis că au de-a face cu o porție de

Mataz Alzarau gătind la „Chefi la cuțite”

Mataz Alzarau gătind la „Chefi la cuțite”

Apoi, ușile s-au deschis și în platou și-a făcut apariția Mataz Alzarau, sirianul care i-a impresionat pe cei trei jurați cu incredibila sa poveste de viață.

Citește și: Chefi la cuțite, 27 aprilie 2021. Cine a câștigat amuleta „bombă”, ultima din acest sezon! Marco Favini a dat un verdict surpriză

„Am plecat din Siria în 2015, am venit în România de trei ani și jumătate. Am venit să caut o viață frumoasă pentru familie și copii. Eu lucrez în fiecare zi, copiii merg la școală, suntem sănătoși și mulțumiți. Și soția lucrează patru ore la făcut prăjituri. Am venit cu fetița și cu soția care era însărcinată atunci, și a născut pe drum, aproape de Turcia. A născut în pădure, băiatul s-a născut sănătos și frumos, mulțumim din suflet”, a fost dezvăluirea emoționantă făcută de bărbatul care a refuzat să intre în armată, într-un timp în care țara sa era cuprinsă de război.

Nedorind să moară sau să omoare pe alții, acesta a decis să plece din Siria. A plecat la Beirut, unde și-a așteptat soția și fetița. O săptămână au plecat pe jos, spre Turcia.

Mataz Alzarau facand dezvaluiri la chefi la cutite

Mataz Alzarau are o poveste de viață uluitoare

„Un litru de apă, puțină pâine, curmale, mere și banana. Atâta mâncam. Drumul era foarte rău, oamenii mureau, bătrâni obosiți și bolnavi, femei gravide sau cu copii, era foame, era frig, era greu. Am lucrat un an în Turcia la o fabrică să fac bani, ca să plec în altă țară. Am lucrat 14 ore pe zi. Am plecat din Turcia în Grecia pe barcă de cauciuc, 5-10 persoane. Am vorbit cu soția că dacă nu murim în răboi, murim pe drum și dacă nu murim pe drum, atunci murim pe mare. Oamenii mor pe apă, sunt copii care mor în apă. Am văzut femei și copii în apă, care au murit. I-am zis soției că daacă mor eu sau copiii să mă ierte, dar trebuie să plecăm. Și dacă murim, atunci să mă ierte și îmi pare rău pentru toate. Am zis să ne ajute Dumnezeu. Am ajuns în Grecia și am mulțumit că am reușit. Nu credeam că am reușit. Nouă luni am stat acolo și apoi am ajuns în România, în 2017. Sunt mulțumit, mai bine zăpada de aici decât bombele”, a mai povestit tânărul, care i-a captivat pe chefii cu drama vieții sale.

La final, pentru rețeta pregătită, concurentul a primit două cuțite și șansa de-a merge în bootcampul din sezonul 9 „Chefi la cuțite”.

Citește și: Chefi la cuțite, 27 aprilie 2021. Cocuța și Bogdan Boantă au făcut show în bucătărie! Ce surpriză au pregătit chefilor

Urmărește clipul video de mai sus din ediția 27 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” ca să savurezi momentul!

Despre sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1

În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare. Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură. Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1. La finalul fiecărei ediții te așteptăm pe www.a1.ro ca să descoperi detalii din culise, într-un nou episod „[email protected]țite”!

Dacă vrei extra porție de distracție nu rata azi un nou episod​ din „[email protected]țite”, pe www.a1.ro!

Emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9 este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

Chefi la cuțite, 27 aprilie 2021. Cine a câștigat amuleta „bombă”, ultima din acest sezon! Marco Favini a dat un verdict... Chefi la cuțite, 27 aprilie 2021. Rafaela Marcas a povestit prin ce traumă a trecut din cauza coronavirusului! Ce a pove...
Ultimele știri
x