Concurenta a impresionat prin rețeta sa specială de piept de rață, dar și cu povestea sa de viață desprinsă parcă dintr-un film de la Hollywood! Până la 28 de ani, aceasta a „bifat” realizări la care alți bucătari nici nu visează și se poate lăuda cu multă experiență în ceea ce privește gătitul.
Roxana Vasile, concurenta de la Chefi la cuțite care a gătit pentru prințul Harry și Meghan Markle
Am descoperit, din cele povestite de ea, că meserie de bucătar nu este una deloc ușoară și că fiecare bucurie vine și cu o „porție” generoasă de sacrificii.
„Am ajuns să lucrez Goldsmiths' Hall, am ajuns să fiu acolo sous chef. Este la palatal unde Regina își ține toată averea și obiectele de artă. Nu am gătit pentru regină, dar am ajuns să gătesc pentru Harry și Meghan. Am făcut cunoștință cu ei. Mi-a plăcut de ea, era foarte timidă și liniștită”, a mărturisit Roxana Vasile, la emisiunea „Chefi la cuțite”, în prima ediție din sezonul 8.
Tânăra a crescut în Grecia începând cu vârsta de șase ani și tot acolo a făcut și o școală de bucătari. Se pare că pasiunea sa pentru gătit este una moștenită, fiindcă tatăl și mulți alți membri de familie au fost bucătari. După ce a lucrat patru ani în Marea Britanie, Roxana Vasile a decis să se întoarcă în România.
Roxana Vasile, concurentă în sezonul 8 „Chefi la cuțite”
A crescut la noi în țară și, atunci când avea doar șase ani, părinții au divorțat și ea s-a mutat cu mama sa, în Grecia:
„Tatăl meu este bucătar, la fel ca o mare parte din familia lui. S-ar putea spune că pasiunea s-a transmis prin sânge. A fost modul meu de a-l simți aproape de mine. Bucătăria m-a ținut legată de casă, de România”
După ce a terminat liceul, tânăra s-a apucat de o școală de bucătari și și-a început cariera în forță, ajungând în scurt timp să lucreze la hoteluri de cinci stele din Grecia. Dorința de perfecționare a făcut-o să plece în Marea Britanie.
„Sunt o fire impulsivă și curioasă. Curiozitatea de a descoperi lucruri noi m-a adus unde sunt azi. Sunt bucătar, deci sunt rezistentă la stres. Câteodată mi-aș dori ca oamenii care comandă mâncarea să poată vedea în spatele ușilor. Să vadă care e munca care se depune acolo și care sunt nervii de fier pe care trebuie să îi ai. Una peste alta asta nu e o meserie pe care să o faci pentru bani. Reușești să triumfi doar dacă pasiunea se află la bază. Meseria asta m-a format și m-a ajutat să învăț să îmi spun punctul de vedere”, a explicat concurenta de la „Chefi la cuțite”.
Roxana Vasile, concurentă în sezonul 8 „Chefi la cuțite”
Deși să gătești pentru capetele încoronate nu e o sarcină simplă și impune o etichetă extrem de riguroasă, Roxana Vasile și-a dorit să participe la emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1 pentru a-și testa și mai mult limitele, spunând că își dorește să vadă până unde poate ajunge.
„Vreau să îmi dovedesc mie cât pot și care este cu adevărat nivelul meu în bucătărie. Dacă o să câștig sau nu rămâne de văzut, oricum eu o să plec cu un plus de aici. O să am o experiență în plus, care o să mă ridice la noi nivele de performanță”, a mărturisit ambițioasa concurentă, care a făcut spectacol cu preparatul său.