Rețetă de rață la cuptor umplută cu ceapă și portocale, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o delicioasă și spectaculoasă rețetă de rață la cuptor umplută cu ceapă și portocale.

Rață cu portocale și găluște de cartofi cu brânză pe un platou albastru

Rețeta lui Vlăduț

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne surprinde de fiecare dată cu rețete delicioase, iar azi a pregătit o interesantă rețetă de rață la cuptor umplută cu ceapă și portocale.

Interesant este și modul de preparare al rețetei, dar și combinația de ingrediente, simple, dar tare gustoase.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a pregăti și voi acasă un așa minunat preparat.

Rețetă de rață la cuptor umplută cu ceapă și portocale - Ingrediente:

 • 1 rață de curte de mărime medie
 • sare și pier
 • unt
 • 4 portocale
 • 2 lămâi
 • 2-3 cepe mari
 • semințele de la o rodie
 • felii subțiri de bacon
 • Pentru servit:
 • găluște de cartofi umplute cu brânză
 • salată verde

Mod de preparare pentru rețetă de rață la cuptor umplută cu ceapă și portocale

Modul de preparare al raței nu este deloc greu, doar necesită mai mult timp și mai multă atenție.

Mai întâi se opărește rața întreagă, pentru câteva minute, apoi se scurge și se lasă să se tempereze.

Citește și: Rețetă de coaste de porc la cuptor glazurate cu dulceață de măceșe și garnitură de cartofi copți

Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente care acompaniază rața. Se spală bine portocalele și se feliază grosier. Recomandat să se folosească portocale bio, dacă nu, să se înlăture coaja. Două portocale se vor folosi pentru sos, iar două portocale pentru a umple rața.

Se curăță și se feliază ceapa, tot grosier. Cu aceste ingrediente feliate se va umple interiorul raței opărite. Se masează foarte bine rața pe exterior, pe piele, cu sare și cu unt sau cu grăsime de rață, dacă avem. Apoi se așază într-o tavă de cuptor unsă și ea cu puțină grăsime. Se acoperă rața mai întâi cu hârtie de copt, iar peste aceasta cu folie de aluminiu. Se dă tava cu rața umplută la cuptor pentru o oră, la temperatură medie.

După acest interval, se înlătură hârtia de copt și folia de aluminiu și se mai lasă rața la cuptor 30 de minute, pentru a se rumeni frumos. Se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Pentru sos se fierbe sucul de la portocale cu unt, zeamă de lămâie și zahăr și se face o reducție. Se asezonează cu sare și piper.

Găluștele de cartofi umplute cu brânză se fierb mai întâi în apă cu sare până se ridică la suprafață. Apoi se scurg se lasă să se tempereze ușor și se trag în unt.

Citește și: Rețetă de salată cu piept de rață și dressing de portocale, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Se servește rața umplută cu portocale și ceapă glazurată cu sos, alături de găluște și decor din salată verde și semințe de rodie.

Pentru a nu pierde detalii importante despre modul de preparare al rețetei de rață la cuptor umplută cu portocale și ceapă, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din emisiune, accesați materialul video de mai sus.

Ultimele știri