Antena Căutare

De ce se pune la geam sau la ușă o pungă cu apă și monede, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu

Dacă vezi o pungă cu apă și monede atârnată la geamul sau la ușa unei case, cu siguranță o să te întrebi care este rolul său. Explicația te va surprinde.

imagine cu o punga cu apa si monede
Punga cu apă și monede pusă la geamuri sau uși este extrem de utilă mai ales în lunile de primăvară și vara | captura youtube 1BettyBill

Tot mai multe persoane aleg, în special primăvara și vara, să atârne îndreptul ferestrelor sau al ușilor pungi transparente umplute cu apă, în care se află câteva monede. Nu are legătură cu vreo tradiție sau cu vreo practică bizară, iar rolul este unul cât se poate de banal.

De ce se pune la geam sau la ușă o pungă cu apă și monede, de fapt

Pare greu de crezut, dar punga umplută cu apă și câteva monede nu este un obicei menit să atragă belșugul sau ghinionul, ci „musafirii” nepoftiți. Atârnate la geam sau la ușa, aceste obiecte țin la distanță muștele, fluturii și alte insecte zburătoare care caută să se strecoare în locuințe, în special în timpul primăverii sau al verii.

Citește și: De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase de culoare roșie! Explicația pe care trebuie neapărat s-o afli

Și totuși, care este explicația din spatele acestui truc? Una cât se poate de simplă. Atunci când lumina atinge punga umplută cu apă și monede (de preferat unele cât mai curate și lucioase), aceasta se refractă și produce confuzie insectelor. Potrivit specialiștilor, ochii muștelor sunt de o complexitate mai mare în comparație cu cei ai omului, motiv pentru care au o percepție mult mai puternică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Atunci când atârni o pungă cu apă și monede la geam sau la fereastră, insectele vor deveni confuze din cauza jocului de lumini puternice și vor zbura în altă parte, departe de locuință. Se pare că sunt și restaurante sau terase care aleg să recurgă la un asemenea truc, arată cei de la tasteofhome.com.

Citește și: Doi tineri au cumpărat o salată de la magazin și au încremenit când au văzut ce era în pungă. Ce se strecurase printre frunze

Așadar, data viitoare când vrei să ții la distanță muștele, fluturii sau alte insecte zburătoare, încearcă și tu acest truc simplu și rapid, cu punga de apă cu monede agățată la geam sau la ușa casei.

Există însă și alte trucuri la fel de folositoare. Dacă vrei să scapi de „musafirii” nepoftiți care apar în special primăvara și vara te poți ajuta de anumite plante.

Crăițele, de exemplu, înfloresc în anotimpul cald, sunt extrem de viu colorate, rezistente și cu un miros specific. Pe lângă toate acest avantaje, florile țin la distanță mai ales țânțarii, așa că nu ar strica să pui niște ghivece la geam sau în grădina casei tale. Lavanda este și ea foarte utilă. Cu un miros puternic și liniștitor, aceasta are proprietatea de-a ține la distanță puricii, moliile, țânțarii și mușteșe.

De ce se înverzesc cartofii și de ce nu trebuie să-i consumi, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu... De ce pizza este rotundă, dar este ambalată într-o cutie pătrată de carton. Explicația pe care nu mulți o știu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x