Muștele sunt o problemă în timpul zilei, pe când țânțarii sunt capabili de a-ți face nopți albe. Chiar dacă ai montate plase la geamuri, pentru a nu permite intrarea lor în casă, cumva ei găsesc o modalitate de a te invada.
Pe lângă mușcăturile extrem de enervante, aceștia pot transmite și anumite boli foarte grave, ceea ce face aproape inevitabilă acea nevoie de a scăpa de ei pentru totdeauna, cel puțin în interiorul casei tale. Iar soluția este foarte la îndemână, mai exact, este vorba despre plantele care ne feresc de aceste insecte.
Cum să reduci factura la electricitate încă din timpul verii
Plantele care tin la distanta mustele si tantarii sunt variantele naturale, bio ale produselor chimice ce distrug aceste insecte.
Pentru eficiența acestor plante care alungă muștele este ca acestea să fie amplasate în locurile strategice. Cel mai bine aceste plante trebuie ținute în imediata vecinătate a ferestrelor și a ușii, în grădină – dacă se poate, sau în jardiniere, exact la fereastră ori în ghivece.
Iata 11 plante care alunga mustele si tantarii
Craitele
Colorate in tonuri aprinse de galben, portocaliu sau grena cu galben, craitele infloresc toata vara si arata minunat in gradina sau in ghiveci. Ele au in plus un miros specific, foarte patrunzator, care tine la distanta tantarii, asa ca este bine sa puneti ghivece cu craite la geamuri si usi, pe balcon si pe terasa. Ca bonus pentru cei care se ocupa de gradinarit, craitele tin departe daunatorii rosiilor.
Busuiocul
Este de departe cea mai populara planta aromatica din gradina si din bucatarie. Dar busuiocul nu este bun numai pentru aroma pe care o da mancarurilor sau pe care o raspandeste in aer, ci si pentru alungarea mustelor si tantarilor. In plus, busuiocul absoarbe tot felul de toxine din aerul din casa, este antibacterian, antifungic si printre putinele plante care elibereaza oxigen timp de 20 de ore pe zi.
Lavanda
Pe langa mirosul delicat, care contribuie la relaxare si la un somn linistit, lavanda are si proprietatile de a tine la distanta purecii, moliile, tantarii si mustele. Va arata minunat ca planta ornamentala la usi si pe pervazuri, iar florile uscate pot fi puse in saculeti in sifonier.
Dafinul
Frunzele de dafin, care dau atata savoare mancarii, sunt si o arma impotriva mai multor daunatori. Alunga mustele, moliile din sifonier, gandacii si soarecii din camara si fluturii din pungile de cereale si faina. Tufele de dafin pot fi crescute in ghivece afara in timpul verii insa in perioadele mai reci trebuie tinute inauntru. Frunzele uscate pot fi puse in saculeti pe care sa ii atarnati la usi si ferestre sau pot fi puse direct in pungile cu cereale.
Amenajarea grădinii în funcție de stilul pe care ți-l dorești
Rozmarinul
Foarte util in bucatarie si la gratare, rozmarinul are si alte intrebuintari. Pe masura ce creste, tine tantarii departe de casa. Il puteti creste in ghiveci sau in gradina, in jurul terasei. Si pentru ca nici pisicile nu iubesc aceasta planta, il puteti folosi ca sa le tineti departe de locul cu nisip al copiilor sau anumite locuri din casa
Verbina
Este un arbust care ajunge până la doi metri înălțime, care are frunze și flori foarte parfumate cu o aromă care aduce cu cea a frunzelor de lămâie. Seara uleiurile volatile din verbină sunt emanate în aer fapt care face că această să fie una din cele mai bune plante care alungă muștele.
Menta
Este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute. Lăsată liberă, în grădină, de exemplu, crește bogat și poate ajunge până la un metru înălțime. Este foarte decorativă prin culoarea verde intensă și este extrem de eficientă în alungarea insectelor nedorite, atât muște cât și țânțari.
Cimbrul lămâios
Îndepărtează țânțarii în proporție de 62%. Procentul fiind rezultatul unor studii realizate de specialiștii de la Universitatea din Ontario care au folosit planta pentru a crea produse de tip repelent organic.
Lemnul dulce
Este o plantă decorativă, cu proprietăți deosebite care ține la distanță muștele și țânțarii. Lemnul dulce poate ajunge la un metru și jumatate înălțime și este recomandat să se planteze lângă limita grădinii pentru a forma o barieră de protecție împotriva țânțarilor, muștelor și altor insecte.
Usturoiul
Frunzele de usturoi verde, usturoiul plantat în grădină va ține departe mai ales țânțarii care urăsc mirosul de usturoi. De asemenea, o bună alternativa este să mănânci usturoi!
Tot ce ar trebui să știi despre îngrijirea porumbului
Galbenelele
Sunt plante cu proprietati medicinale. Acestea mentin curtea curata si tin la distanta daunatorii si insectele enervante.
Cum să reduci factura la electricitate încă din timpul verii... 5 sfaturi pentru ridicarea unui gard...