Ani de zile, un serviciu ILEGAL de ambulanţă a crescut şi a înflorit chiar lângă serviciul public. Condusă de un angajat al instituţiei, firma a avut o cifră de afaceri de peste 100.000 de lei.
Chiar şi fără autorizaţie. Legea trebuie schimbată, spune Raed Arafat, care recunoaşte că amenzile inspectorilor DSU nu pot opri funcţionarea ambulaneţelor fantomă.
Pentru Daniel Adrian Avramii, suferinţa pacienţilor a fost sursă de profit. Deşi e angajat al serviciului Public de Ambulanţă, anul 2017 l-a petrecut mai mult în concedii medicale şi fără plată.
Pe lângă salariul pe care îl încasa de la stat, şi-a deschis propria afacere, la câţiva paşi de sediul Ambulanţei Bucureşti.
Peste noapte, însemnele Ministerului de Interne au dispărut de pe uşa ambulanţei private care funcţiona ilegal. problema e că au dispărut şi cele 2 autospeciale sanitare care aveau aceleaşi însemne, asta deşi inspectorii DSU au spus că ambulanţele trebuie să rămână pe loc şi nimeni nu mai are voie să le folosească.
Câţi angajaţi la stat au afaceri paralele, care fac concurenţă neloaială, nu ştie nimeni. Şi chiar dacă aceste nume ar fi publice, şefii lor au mâinile legate.