Antena Căutare

Care este secretul să îți menții silueta fără să te abții de la dulciuri și cum îți păcălești copilul să nu consume zahăr în exces, în perioada sărbătorilor

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a explicat care este secretul să îți menții silueta fără să te abții de la dulciuri și cum îți poți păcăli copilul să nu consume zahăr în exces, în perioada sărbătorilor.

Lygia Alexandrescu a explicat că lucrurile pot scăpa de sub control la copii, dar acestora nu trebuie să li se refuze consumul de dulciuri.

„La copii este o mare problemă. Ne îndepărtăm de acea doză zilnică de șase-șapte lingurițe pe z ice să includă tot aportul de zahăr rafinat. A refuza copilului dulce de Moș Nicolae este absurd și este lipsit de orice logică. Și atunci ne socotim ce îi place lui foarte mult. Ca și strategie – ce îi place foarte mult. Desertul preferat va fi în cantitate limitată. Să nu depășească 200 de kilocalorie. 200 este mult pentru un copil! Dar să fie desertul preferat. Și în rest vom mai cumpăra niște dulciuri care îi plac, dar după care nu se omoară.

O altă variantă este să facem prăjitură de casă în care nu punem zahăr, decât brun Xilitol din mesteacăn și pe farfuriuță îi mai punem un pic de miere. Acestea sunt niște strategii legate strict de ziua de astăzi. Însă, micul dejun nu trebuie să lipsească astăzi în special, pentru că dacă el este sătul și a avut dimineață puțin unt, un pic de cașcaval, un pic de mușchiuleț - proteinele acestea nu îăi dau voie să aibă acea nevoie fantastică atunci când vede acea multitudine de dulciuri. La grădiniță sau la școală îi dăm un dulce de casă, în așa fel încât seara sau după-amiaza când vine acasă și vede toate acele dulciuri să poată controla situația”, a explicat Lygia Alexandrescu.

Ea a mai recomandat ca dulciurile să fie făcute cadou mai departe, împreună cu copiii, care ar putea primi, astfel, o lecție de generozitate.

Nici la adulți lucrurile nu sunt mult diferite. Lygia Alexandrescu a explicat care este secretul.

„Cine nu se lasă până nu dovedește o ciocolată mare, clar nu a avut mic dejun! Și clar nu a avut o gustare de fructe – o banană, un strugure. Pâinea să nu lipsească! Să terminăm cu mitul pâinea la zid! Pâine de calitate și nu mai mult de 70 de grame. Și la prânz avem nevoie de un carbohidrat de bună calitate – un cartof dulce sau copt, de până la 150 de grame – în acest fel, după-amiază reușim să mâncăm doar un rând de ciocolată și ăla să fie cum multă, multă cacao, pentru că acea cacao amăruie inhibă pofta de dulce”, a spus ea.

A început sezonul virozelor. Cum îți dai seama dacă ai răceală sau gripă? Metoda recomandată de medici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x