Infecţia cu noul coronavirus poate produce o furtună în organismul uman. După ce virusul pătrunde în corp, acesta se înmulţeşte. Atunci, pacientul de obicei, nu are simptome. După care apare conflictul cu celulele care încearcă să apere organismul şi eliberează substanţe care duc la inflamarea plămânilor în special. Pot fi afectate şi alte organe: inima, rinichii, intestinul.
Conform medicului Adrian Streinu-Cercel, 10 la sută dintre cazurile grave se confruntă cu sechele.
Ce se întâmplă cu persoanele care doar tranzitează țările aflate în zona roșie. Raed Arafat, anunț de ultimă oră:”Obligatoriu intră în carantină!”
INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările
De asemenea, el susține că plămânii pot să rămână cu numeroase sechele, întrucât vindecare se face cu cicatrici, iar rezistenţa pacientului la efort este posibil să “se reducă dramatic”, iar unii pacienţi pot rămâne dependenţi de aparate de oxigenare, calitatea vieţii în cazul lor fiind “mult redusă”.
Numărul de cazuri testate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 89. Ce știm despre românii infectați cu coronavirus
88 de persoane infectate cu COVID-19 în România
Numărul de cazuri testate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 89. Ce știm despre românii infectați cu coronavirus...
Tulcea: Un bărbat de 48 de ani, care s-a întâlnit cu un prieten venit din Italia, suspect de infectare cu coronavirus...