O cetate din Transilvania este una dintre cele mai frumoase şi vechi fortificaţii de pe teritoriul României. Cetatea Rupea, care se află în oraşul cu acelaşi nume, are o suprafaţă de 11 hectare. Ansamblul cetăţii a fost construit şi extins în mai multe etape. Numărul turiştilor care vor să vadă impresionanta construcţie creşte de la an la an.
Redeschisă publicului după restaurare, construcţia atrage mii de turişti care vor să vadă locul în care legenda spune că regele dac Decebal şi-ar fi luat viaţa ca să nu fie capturat de armata romană.
Chiar în inima Transilvaniei, la 70 de kilometri de Braşov, înconjurată de munţi şi păduri se ridică semeaţă Cetatea Rupea.
După ce intri pe poarta din lemn ai impresia că timpul a stat în loc. Între ziduri se ascund turnuri, curţi interioare şi 100 de încăperi din piatră, vechi de secole. În unele stăteau oameni, iar în altele se depozitau alimente.
Ansamblul cetăţii a fost construit şi extins în mai multe etape. Se crede că cetatea se află pe locul unei vechi fortificaţii dacice şi că aici ar fi murit Decebal.
Turişti din toate colţurile lumii vin să vadă cetatea. Prima atestare documentară a fosrtificaţiei datează din anul 1324.
Una dintre atracţiile principale din curtea cetăţii este o fântână, care are o adâncime de aparoape 60 de metri. A fost construită în jurul anului 1600.
Cetatea şi-a recăpatat strălucirea de altă dată după ce a fost restaurată în anul 2013. Pe vremea comunismului, fortificaţia a fost lăsată ani de zile în paragină.
Numai anul trecut au intrat în curtea cetăţii peste 100.000 de turişti.
Doi tineri au săpat în pământ și au dat peste o comoară de cinci milioane de lire sterline! Cum au reușit... Lacul Brăteni, din județul Bistriţa Năsăud, destinaţia perfectă de vacanţă pentru pescari...