- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Din cei șapte medici angajaţi pe Secţia de Pediatrie a spitalului, două doctoriţe au intrat în concediu prenatal. Iar a treia doctoriţă este pensionară, cu prelungire, căreia medicul de specialitate i-a spus că nu mai are voie să facă gărzi, mai ales să stea pe timp de noapte.
”De la ora 15 până la ora 8 dimineaţa avem nevoie de ajutor din partea unui alt medic specialist pediatric sau medic de familie care are competenţă, care are şi copii în listă.
Noi nu putem acoperi toate 30 de zile. Ar însemna să facem 8 gărzi de fiecare, înseamnă peste 30 de ore de activitate pt un om într-o gardă.”, a declarat unul dintre medici.
Şefa secţiei susţine că un medic nu poate face faţă unui număr mai mare de 5 sau 6 gărzi pe lună.
”Noi avem şi Secţia de Pediatrie unde trebuie să consultăm şi să facem externările. În acelaşi timp, de la 8 până la 16, consultăm şi în UPU-pediatrie, inclusiv ambulatoriu. Asta facem în 4 oameni acum, de la 1 martie.”, a mai declarat ea.
Singura soluţie găsită în acest moment este să trimită copiii bolnavi, atunci când nu există gardă pe urgenţă pediatrie, la Râmnicu Sărat sau la Bucureşti. Criza de medici pediatri este privită cu îngrijorare şi de părinţi.
Cred că este o situaţie generală în ţară, nu numai la Buzău.
”Această problemă nu cred că are rezolvare imediată.”, a mai spus ea.
Spitalul judeţean a încheiat un contract cu o firmă de recrutare de personal pentru a găsi angajaţi noi. E nevoie de doi medici pe perioadă nedeteriminata iar alţi doi pentru timpul în care cele două doctoriţe sunt în concediu post natal. Pentru a-i atrage la Buzău, conducerea spitalului oferă ca primă de angajare două salarii minime brute, timp de 6 luni, şi o primă de cazare de o mie de lei, lunar.