După perioada de izolare, lucrurile nu revin la normal. Unii oameni au rămas cu teamă, anxietate, de care vor să scape.
Specialiștii explică ce putem face pentru a avea o viață mai bună și plăcută după perioada de izolare.
Premieră medicală în România! Robotul MAKO, folosit în intervențiile ortopedice de protezare
"Este o problemă! Pandemia a lăsat urme în psihicul pacienților cu probleme cu anxietate, cu stare de neliniște. Acești pacienți sunt mai vulnerabili și au nevoie de terapie. Terapia pe care o propunem noi presupune stimularea magnetică transcraniană, care induce un curent electric la nivelul creierului", a explicat Adrian Stănescu, medic primar gerontolog,competență în psihogeriatrie și TMS.
Ce înseamnă stimularea craniană repetitivă (rTMS)
Stimularea magnetică transcraniană repetitivă este o metodă non-invazivă de neurostimulare și neuromodulație bazată pe principiul inducției electromagnetice.
Bobina generează curenți electrici de slabă intensitate care determină modificări rapide în câmpurile magnetice neuronale, cu minim disconfort
Câmpurile electromagnetice generate permit depolarizarea și hiperpolarizarea neuronală, parcelară sau generalizată, servind la studierea functionalității și interconexiunilor neuronale.
Sezonul de ambrozie în 2020. Te ajută masca de protecție? Recunoaște planta și evită alergiile
Totodata, pot modula excitabilitatea corticală scăzând-o sau crescând-o în functie de parametrii de stimulare.
Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul de mai sus din cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani!
Companiile aeriene și-au reluat zborurile din București. Ce trebuie să știe și să respecte pasagerii... Joc de improvizație la "Neatza". Mădălina Bellariu Ion, actrița din "Sacrificiul", amanta lui Dani: ...