- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Meniul copiilor e mereu o provocare pentru părinţi. Fie adulţii sunt prea ocupaţi să se îngrijească de alimentaţia celor mici. Fie cedează prea uşor rugăminţilor. Cantitatea, calitatea dar şi felul în care sunt combinate alimentele sunt cele care contrează cel mai mult la o masă, spun specialiştii.
Nutriţia corectă se învaţă, mai întâi, în familie. Nicolai nu le impune un regim celor mici, dar este atent la ce şi cum le găteşte. "Orice faci nou la un copil nu-i place. Trebuie să fim foarte creativi. Totul e o joacă", spune Chef Tând.
Secretul unei alimentaţii sănătoase stă nu doar în felul de a găti, ci şi în cantităţi. O fetiţă între 10 şi 12 ani nu trebuie să mănânce mai mult de 2.000 de calorii pe zi, iar un băiat - nu mai mult de 2.400. Dacă fac sport constant, porţiile copiilor cresc. Chiar şi până la 3.500 de calorii, în cazul băieţilor.
Şi proporţiile alimentelor în meniu contează. Un copil nu trebuie să mănânce mai mult de o porţie de proteine pe zi, adică o bucată de carne de maximum 220 de grame, nu mai mult de 25 de grame de grăsimi animale, şi tot atâtea, vegetale. Nici glucidele nu trebuie să depăşească 200 de grame pe zi.
Chef Florin Dumitrescu ne propune, însă, un desert sănătos(reţeta în clipul de mai sus). "Totul începe de la părinţi. Responsabilitatea cea mai mare a unui părinte până copilul este apt să îşi facă singur este să-i facă şi să-i ofere. Şi atunci, grija părintelui pentru copil se vede în felul în care arată acesta", spune juratul de la "Chefi la cuţite".
Acoperiș căzut peste mașini în centrul Capitalei. Avertisment de ultimă oră de la ANM... Schimbare importantă în învăţământul din România. Uniforma şcolară ar putea redeveni obligatorie...