Mistreţii fac prăpăd în lanurile de porumb din satele din Caraş Severin. Oamenii se trezesc în fiecare dimineaţă cu hectare întregi de porumb distruse de animalele sălbatice. Singura lor şansă ar fi vânătorii, însă şi aceştia par depăşiţi de situaţie. Ca să-şi apere culturile, sătenii au ajuns să stea de veghe noapte pe câmp.
Aşa arată culturile de porumb din acest an din satele de pe Valea Caraşului: puse la pământ sau muşcate de porcii mistreţi.
După ce au muncit mai bine de jumătate de an, oamenii nu se aleg cu nimic. Disperaţi, sătenii au decis să-şi apere singuri culturile şi noapte de noapte patrulează pe câmpuri.
După ce a investit aproape 3.000 de euro în cultura de porumb, la recoltare acest fermier nu strânge nici necesarul pentru hrana animalelor.
Sătenii dau vina şi pe angajaţii de la Fondul de Vânătoare.
Sătean: Cresc porcii cu cucuruzul nostru. Să îngrădească, să facă ceva, că, uitaţi, muncim ca proştii. Băgăm sute de milioane in hecatre ţi nu ne alegem cu nimic. În viaţa mea aşa ceva nu s-a întâmplat! sunt foarte mulţi porci. Ei au bani fondurile de vânătoare şi nouă nu ne dau nimic.
Cristian Adam, administrator fond de vânătoare: Facem tot ceea ce se poate. În fiecare seară avem cinci, şase oameni care patrulează. Se face vânătoare, îi împuşcă cât se poate.
Potrivit legii, gestionarul fondului de vânătoare este obligat să-i despăgubească pe proprietarii de terenuri agricole în cazul în care se descoperă că animalele sălbatice au distrus culturile.
Pentru a putea fi despăgubiţi, proprietarii trebuie să sesizeze primăriile, care solicită expertiza unei comisii de specialitate pentru evaluarea pagubelor.
Doi adolescenți, fugăriți de polițiști după ce au furat o mașină amenințându-l pe șofer cu cuțitul... Sute de braşoveni care şi-au cumpărat apartamente într-un complex rezidenţial nou se spală cu apă plină de nisip şi rezi...