Antena Căutare

Lentile de contact bifocale - Ce sunt, ce beneficii oferă și cum să le alegi

Lentilele de contact prezintă avantaje importante pentru utilizatori, în viața de zi cu zi. Pe lângă faptul că îți vor îmbunătăți vederea, cu ajutorul acestora vei beneficia și de un câmp vizual neobstrucționat de ramele ochelarilor. Această situație poate fi avantajoasă atunci când faci sport sau conduci o mașină. Datorită progresului tehnologiei, există astăzi și lentile de contact care pot corecta, în același timp, miopia și hipermetropia.

Lentilele de contact prezintă avantaje importante pentru utilizatori, în viața de zi cu zi. Pe lângă faptul că îți vor îmbunătăți vederea, cu ajutorul acestora vei beneficia și de un câmp vizual neobstrucționat de ramele ochelarilor. Această situație poate fi avantajoasă atunci când faci sport sau conduci o mașină. Datorită progresului tehnologiei, există astăzi și lentile de contact care pot corecta, în același timp, miopia și hipermetropia.

Ce sunt lentilele de contact bifocale?

Spre deosebire de cele monofocale, lentilele de contact bifocale sunt destinate persoanelor care au nevoie atât de corecția miopiei, cât și a hipermetropiei. Principalul lor avantaj se referă la faptul că acestea pun la dispoziție un câmp vizual mare.

Astfel, vei putea beneficia de calitate optică superioară, atât la distanță, cât și de aproape. Dacă alegi un model de lentile bifocale, vei elimina astfel purtarea a două tipuri de ochelari, ceea ce îți poate mări confortul zilnic.

Beneficiile lentilelor bifocale pornesc de la structura lor. Acestea au în partea de sus dioptrii negative, speciale pentru vederea la distanță și pentru corectarea miopiei. În partea de jos, aceste accesorii sunt prevăzute cu dioptrii pozitive, care te vor ajuta să îți îmbunătățești vederea de aproape.

În oferta unui magazin specializat în comercializarea acestor produse, există și lentile multifocale. Acestea au mai multe puncte de focalizare și sunt special realizate pentru persoanele care suferă de prezbitism - un defect de vedere care apare, de obicei, din cauza înaintării în vârstă.

Acomodarea – de la ochelari la lentile bifocale

Trecerea la lentile de contact bifocale necesită o perioadă de acomodare. În plus, dacă porți pentru prima oară lentile bifocale, e posibil să vezi obiectele ușor mărite față de imaginea lor reală, datorită măririi produse de acestea.

Tehnologie avansată, pentru purtarea extinsă a lentilelor

Dacă vrei să intri în categoria purtătorilor de lentile bifocale, pe lângă avantajele enumerate mai sus, trebuie să afli și care sunt cele mai noi materiale și tehnologii din domeniu. Lentilele noi, confecționate din materiale de calitate superioară, pot spori gradul de confort.

Lentilele de contact din silicon hidrogel, care asigură o permeabilitate sporită a oxigenului, asigură cantitatea optimă pentru cornee. Acestea sunt mai puțin rigide și asigură un grad de confort sporit.

Ce trebuie să știi despre lentilele de contact?

În primul rând, este important să faci trecerea de la ochelarii de vedere la lentilele de contact doar în urma consultului specializat al unui medic oftalmolog. Deși acestea reprezintă variante eficiente pentru corecția unor probleme de vedere, orice modificare trebuie efectuată conform recomandărilor medicului specialist. Acesta îți va indica parametrii optimi pentru lentilele de contact bifocale.

Diametrul și raza de curbură sunt aspecte esențiale de care trebuie să ții cont, atunci când achiziționezi o pereche de lentile corectoare.

În plus, întreținerea lentilelor de contact trebuie să fie realizată cu atenție, pentru a menține și a prelungi perioada de utilizare a acestora. Curățarea acestora se face cu ajutorul unei soluții speciale de întreținere, nu cu apă. În plus, procesul de întreținere a lentilelor necesită o grijă sporită. Recipientele speciale trebuie să fie igienizate o dată pe săptămână.

Acum că ai aflat ce sunt lentilele de contact bifocale și ce beneficii oferă, poți consulta un medic oftalmolog, care să îți prescrie accesoriile potrivite nevoilor tale medicale.

Iei Amoxicilină? Iată ce reacţii adverse provoacă acest antibiotic... Cel mai recent studiu despre cartofii prăjiți a stârnit mari controverse! Ce se întâmplă dacă mâncăm 6 felii per porție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x