Iar dacă vreţi să le îmbinaţi pe toate, pe rând sau în acelaşi timp, măştile nuanţatoare de păr ar putea fi soluţia. Nu cred ca acţionteaza asupra temperamentului dar fac asta asupra firului de păr, sunt mai putin daunatoare, plus ca scapi de culoare mai repede şi mai uşor decât în cazul unei vopsele clasice.
Părul este cel pe care îl sacrificăm cel mai des atunci când ne dorim o schimbare de look. Iar pentru asta apelăm de obicie la foarfecă ori la vopseaua permanentă.
Roşu ca focul, negru ca abanosul sau blond, ca spicul de grâu sunt nuanţe clasice de păr, care astăzi se reinventează. Podoba capilară poate fi roz, mov sau chiar verde.
Iar pentru asta e nevoie doar de o spălare şi reveniţi la nuanţa iniţială. Aceste măşti au însă şi alte proprietăţi decât cele sugerate de. denumire. Conform specialiştilor, uleiul de sâmburi de caise şi amino-acizii din compoziţia produsului hrănesc părul şi îi redau strălucirea. Masca poate fi utilizată de fiecare dată când nuanţa începe să îşi piardă intensitatea.
Dar exista un dar, rezultatul final depinde de culoarea actuală a părului. În avantaj sunt blondele. Spre exemplu, nuanţele de roşcat sau albastru nu vor ieşi în evidenţă pe părul brunet sau şaten închis.
Preţul unei măşti nuanţatoare este de aproximativ 100 de lei şi poate fi utilizată de mai multe ori. Măştile nuanţatoare sunt potrivite atât pentru părul vopsit, cât şi pentru cel natural. Atenţie, însă, ele nu vor putea colora firele albe în totalitate, la fel ca vopseaua clasică.