Dacă în urmă cu câteva zile numărai pe degete mașinile care treceau prin marile orașe, acum tabloul s-a schimbat complet. În Craiova, de exemplu, zonele pietonale nu sunt nici ele mai aerisite şi, aşa cum puteţi vedea, nimic nu dă de bănuit că ne-am afla în plină pandemie.
Chiar dacă ştiu pericolele care îi pândesc, oamenii nu mai suportă izolarea
"Este foarte aglomerat. Nu e bine, lucrul nu este bun Lumea nu mai are răbdare pentru că a înnebunit în casă, nu vă spun de bătrâni, copii şi aşa mai departe. Este foarte adevărat, lumea a înnebunit în casă. Acuma să fim realişti, nu putem, n-ai cum", spune un craiovean.
Citește și:
Opinia sociologului: Oamenii nu mai știu ce să creadă
"E un paradox care s-a întâmplat şi în Italia în zilele de vârf ale pandemiei, când mureau aproape 1000 de persoane pe zi. Oamenii încep să se obişnuiască cu această presiune şi cred că un alt factor important este acela că informaţiile nu sunt clare, nu avem un singur tip de informaţii. Trebuie să stăm în casă, dar unii oameni nu trebuie să stea în casă, o să treacă de la sine, o să obosească virusul, spun anumite teorii, ba nu o să obosească o să revină la toamnă şi aşa mai departe. Şi oamenii ajung până la urmă nici să nu mai ştie ce să creadă. Şi un alt fenomen pe care eu l-am observat, nu se mai documentează, nu se mai informează. Pentru că spun ei, ştirile sunt negative, sunt alarmiste", susține Constantin Crăiţoiu, sociolog de profesie.
Citește și:
În ultimele 24 de ore, forţele de ordine din Dolj au aplicat peste 200 de amenzi, cu o valoare de care depăşeste 650.000 de lei.
Școlile, obligate să asigure măști pentru elevi, inclusiv din toamnă, când începe noul an școlar... Nicu a murit de COVID-19, la Londra. Cu ultimele puteri, a trimis familiei, rămasă în România, PIN-urile cardurilor: „Nu...