De la 1 aprilie anul viitor, cumpărăturile românilor vor arăta diferit. La rafturi vom găsi mult mai multe informaţii despre produse. Printr-un nou regulament, Comisia Europeană a cerut ca unele dintre cele mai căutate alimente să conţină pe etichetă şi locul de provenienţă al ingredientului principal. Mulţi clienţi spun că vor analiza originea materiei prime ca să ştie mai bine ce pun în coş.
Producătorii din industria alimentară vor trebui să fie mai atenţi la cum îşi denumesc alimentele, dar şi ce trec pe etichete. Dacă numele unui produs indică o anumită ţară de provenienţă, atunci vor fi obligaţi să treacă pe etichete şi sursa materiei prime. Iată câteva exemple.
Noua lege nu se referă şi la produsele recunoscute și protejate în Uniunea Europeană. Acestea vor putea fi fabricate şi cu ingrediente din import.
Noul regulament european vrea să aducă mai multă informaţie pentru consumator.
Deocamdată, Autoritatea Naţionala de Protecţie a Consumatorului atrage atenţia că nu sunt respectate legile în vigoare. Multe produse din import nu conţin pe ambalaj şi informaţii în limba română.
În industria alimentară vor urma schimbări şi din 2021. Comisia Europeană vrea să limiteze conţinutul de acizi graşi trans, adică acele grăsimi obţinute artificial care se regăsesc în special în produse fast-food, de panificaţie ori în semipreparate.
Consumul excesiv de acizi grași trans crește riscul de boli cardiace, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Hong Kongul intră în recesiune, pentru prima dată în ultimii zece ani, din cauza contestării... Cum să vinzi și să cumperi eficient pe site-urile de anunțuri...