Antena Căutare

Hello Chef, sezon 2, episod 13. Supă cu fructe de mare à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Hello Chef sezon 2 continuă, iar Chef Roxana Blenche a intrat din nou în bucătărie pentru a impresiona publicul cu preparate delicioase și spectaculoase, realizate din ingrediente fresh și de înaltă calitate, selecționate cu grijă din oferta variată Kaufland.

Hello Chef, sezon 2, episod 13. Supă cu fructe de mare à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare Galerie
Hello Chef, episod 13, sezon 2 | Antena 1

Chef Roxana Blenche a fost din nou maestru în bucătărie într-un nou episod Hello Chef. În cea de-a 13-a ediție din 21 noiembrie 2021, a avut-o alături de ea pe cântăreața de operă Irina Baianț, una dintre cele mai cunoscute românce, care a cântat pe multe dintre scenele din Europa.

Irina Baianț, invitata specială în episodul 13, sezon 2, al show-ului Hello Chef

Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.

Alături de Roxana Blenche și de invitata ei specială, Irina Baianț, în ediția a 13-a din 21 noiembrie 2021, a fost prezentă, ca de obicei, și Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor. Din nou, ea s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.

În acest episod, la prepararea acestui main course, Irina Baianț nu a avut voie să spună cuvântul „creveți”, iar Roxanei Blenche i s-a „interzis” să pronunțe cuvântul „midii”.

Rețeta de supă cu fructe mare à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Iată ingredientele pentru acest main course delicios.

Supă de fructe de mare

  • somon file 200 g
  • creveți Black Tiger 300 g
  • morcovi 200 g
  • păstârnac 200 g
  • ceapă albă 200 g
  • șofran
  • midii 100 g
  • St. Jacques 100 g
  • vongole 100 g

„Pentru o supă cu fructe de mare, nu folosim doar carnea de la creveți, trebuie să ne ajutăm și de resturile lor, de cochilia lor, pentru că aceasta are aromă și îi dă gust foarte, foarte bun”, a spus Roxana Blenche.

Pentru început, Chef Roxana Blenche și invitata ei, Irina Baianț, au decorticat creveții, timp în care gazda Hello Chef a mai oferit un sfat prețios.

„Creveții au mațe, intestine. (…) De pe spate li se ia acel firicel negru, nu se ia de pe burtă. (…) Răsucești capul, iei capul jos și poți ori să vii cu o foarfecă subțire și să intri pe baza de jos, să tai și să dai jos, ori invers, pe spate, și poți să dai cochilia foarte ușor jos”.

Citește și: Hello Chef, sezon 2, episod 12. Piure de conopidă cu legume sotate à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Următorul pas este cel în care legumele – păstârnacul și morcovul – sunt spălate. După ce sunt spălate și tăiate, ele sunt puse într-o oală laolaltă cu cochilia creveților și câțiva creveți decorticați, dar și burta de somon, tăiată bucățele, iar peste toate, se aruncă puțin coniac.

„Coniacul îți dă aroma aia de dulceag în mâncare”, a mai spus Chef Roxana Blenche.

„Înainte, cavalerii și domnițele foloseau scoicile ca un afrodisiac, ele împuterniceau potența masculină”, a completat Iuliana Dabija. „Și există o scoică, cea mai mare, care are un metru și jumătate și 300 de kilograme”.

Cine vrea să fie chef la el acasă, toate ingredientele folosite în emisiune pot fi găsite în magazinele Kaufland. Iar dacă nu ai timp, Kaufland le livrează la tine acasă.

Citește și: Hello Chef, sezon 2, episod 11. Rețeta de salam de biscuiți à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Într-o tigaie, puneți puțin ulei de măsline, creveții și midiile Saint Jacques.

„Ele trebuie să fie fresh. Nu ai voie să lucrezi cu fructele de mare dacă ele nu sunt proaspete pentru că poți să faci toxiinfecție alimentară foarte ușor”, a spus Roxana Blenche.

Creveții se prăjesc în puțin ulei, cu sare și piper, după care legumele fierte sunt puse într-un blender, apoi totul este dat prin sită. În această supă, pusă într-o tigaie adâncă, adăugați câteva vongole.

Nici de această dată nu a fost o excepție: plating-ul a ieșit excepțional, cu o cromatică aparte.

„Doamne, deci arată super!”, a spus Irina, bucuroasă de ceea ce vede în farfurie.

Oricine poate încerca acasă rețeta propusă de Chef Blenche. Cu puțină practică în bucătărie și urmând sfaturile Roxanei Blenche sau rețetele oferite pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.

Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1

În fiecare duminică, de la 13:30, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.

Cum pandemia a schimbat foarte mult obiceiurile alimentare ale oamenilor, aducându-i să petreacă mult mai mult timp în bucătărie, Hello Chef vine în întâmpinarea acestora cu reţete delicioase, discuţii savuroase şi ponturi pentru impresionat invitaţii la masă.

Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un medic pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x