Influencerul Andreea Bostănică i-a provocat pe chef Roxana Blenche și chef Samuel să gătească pentru ea lasagna cu carne de vită și la desert și-a dorit lava cake.
Chef Samuel a tras biletul cu lasagna, iar chef Roxana Blenche avea să prepare lava cake. Chef Roxana Blenche s-a gândit să îi mai pregătească și o porție de gnocchi cu sos pesto, în timp ce chef Samuel a spus că mai gătește și un sashimi de somon și doradă.
Rețeta de lasagna cu carne de vită a lui Chef Samuel
Ingrediente – Lasagna cu carne de vită
- 250 g carne tocată de vită
- 150 g parmesan ras
- mozzarella
- busuioc proaspăt
- 1 litru sos de roșii
- 10 g usturoi
- 500 ml smântână lichidă
- 100 g ceapă
- foi lasagna
- 200 g roșii cherry
- 10 g usuroi
Mod de preparare – Lasagna cu carne de vită
Pentru a condimenta bine carnea, mai întâi se toacă ceapa galbenă mărunt, ceapa verde și usturoiul. Chef Samuel a spus că ceapa se călește puțin doar până își schimbă culoarea, fără să capete gust de ars. Legat de carnea tocată de vită, chef a mai menționat că acestă compoziție de lasagna nu trebuie să fie fiartă, ci trebuie să se simtă gustul cărnii ușor prăjite.
După ce s-a călit ceapa cu usturoiul, chef Samuel a adăugat carnea și busuiocul în tigaie. Când carnea începe să prindă culoare, mai trebuie lăsată puțin la prăjit, iar apoi adăugăm ceapa verde. După ce se călește bine toată compoziția, se adaugă roșiile cherry.
Apoi se adaugă sosul de roșii și se amestecă foarte bine. În loc de sos Bechamel, chef Samuel a ales să pună pe foc smântâna lichidă împreună cu mozzarella și parmezan pentru a face un sos de brânză.
Smântâna lichidă se lasă pe foc până se mai îngroașe, se adaugă sare și piper, iar apoi mozzarella și parmezan. Chef Samuel a decis să rupă foile de lasgna și să așeze un strat în tavă. După a adăugat un strat de carne, un strat de felii de mozzarella, un strat de foi de lasgna, ulei de măsline și apoi sosul de smântâna cu brânză.
Se bagă tava la cuptor la 230 grade până se rumenește. Poftă bună!
Emisiunea Hello Chef sezonul 8 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, pe Antena 1
Emoţia va fi ingredientul secret al sezonului, căci cei doi chefi vor stârni amintiri puternice în rândul invitaţilor, pregătindu-le acestora preparate care să îi poarte cu gândul la copilărie şi la cei dragi.
„Consider că acest al optulea sezon este cel mai frumos sezon Hello Chef de până acum. Avem de toate şi când spun de toate mă refer la preparate senzaţionale, invitaţi care mai de care mai interesanţi şi muuultă emoţie. Ba chiar vom avea ediţii în care părăsim decorul nou-nouţ în care ne aflăm pentru a ne muta afară, în natură, şi a găti la ceaun. Este un sezon vesel, în care vom călători gastronomic şi le vom aduce telespectatorilor noştri reţete naţionale şi internaţionale şi le vom stârni invitaţilor noştri reacţii autentice şi emoţionante. Vom relua în fortă întrecerea gusturilor, într-o experienţă gastronomică unică, plină de surprize, râsete şi emoţie!”, a declarat Chef Roxana Blenche.