Antena Căutare

POVEȘTILE HK: Descoperă bucătăriile lumii! Chef Yumbi ne prezintă gastronomia congoleză

"Ceea ce contează pentru mine este plăcerea clienților atunci când gustă, de exemplu, o mâncare din legume crocante", spune chef Yumbi, care lucrează în bucătăria deschisă larg privirilor din restaurantul său 'Re-Source' din Kinshasa

"Ceea ce contează pentru mine este plăcerea clienților atunci când gustă, de exemplu, o mâncare din legume crocante", spune chef Yumbi, potrivit Agerpres, care lucrează în bucătăria deschisă larg privirilor din restaurantul său 'Re-Source' din Kinshasa.

Născut în 1976 și deținător al unui master realizat la școala Ritz Escoffier din Paris, Yumbi a făcut primii pași în bucătărie în Belgia. "Spălam vase pentru a-mi plăti studiile", a spus el, potrivit Agerpres. Și a povestit cum a încercat să-și facă un nume printre restaurantele celebre belgiene. În 2004, a obținut un credit de 19.000 de euro și a deschis un local în spiritul 'slow food', pentru a se opune fenomenului internațional în expansiune "fast food".

"A fost ca o revenire la surse, de unde și numele restaurantului meu Re-Source", a explicat Yumbi, potrivit Agerpres. În 2006, a obținut recunoașterea în ghidul gastronomic francez Gault & Millau, dar în 2008, din cauza crizei și a recrudescenței rasismului, a fost nevoit să se întoarcă în Congo.

În aprilie 2012, 'Re-Source' renaște în cartierul înstărit Gombe, unde se află majoritatea restaurantelor celebre și deținute de expatriați. Localul său este cunoscut pentru "calitatea produselor" pe care le procură Yumbi de la depozitul unei ferme din Kinshasa: produse bio, ca roșiile, vinetele sau castraveții... Carnea este adusă de la o fabrică de renume, în timp ce o pescărie locală îi livrează peștele la domiciliu.

Discret și rezervat, chef-ul îi întâmpină și îi servește personal pe clienți, potrivit unei cliente a localului, care vine aici pentru pateurile cu sos de ghimbir "parfumate" servite la aperitiv.

"În bucătăria congoleză fiecare produs își păstrează aroma", spune bucătarul. El dă ca exemplu spanacul, care este pregătit aproape crud, invers decât îl prepară majoritatea gospodinelor.

Selecționat de canalul african A+ (Groupe Canal+) pentru a reprezenta RD Congo la concursul 'Star chef' 2014 organizat de o televiziune americană, el a considerat că este o ocazie bună pentru a promova bucătăria țării sale. "Modul de preparare și de prezentare a felurilor de mâncare trebuia să fie astfel gândit, încât să nu fie lăsat nimic la voia întâmplării", a spus el.

Sursă: Agerpres

Jurizarea se lasă cu lacrimi și surprize! Uite cine părăsește competiția!... Adriana și Monica au fost eliminate din ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x