- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Iată că a venit rândul și celor din echipa lui Vizante.
“Astăzi sunt mai emoționată ca niciodată”, așa își începe declarația una dintre junioarele în ale bucătărelii.
Vizante își întâmpină protejații cu bucurie și speranță.
Pentru această probă eliminatorie, ei vor trebui să gătească ceva cu ou.
“Eu nu știu ce-o să gătiți, nu știu a cui e farfuria. Îmi place compoziția, îmi place gustul, e da. Nu, e nu!”
“Ultima mea dorință înainte de confruntare este să câștig concursul ăsta, Doane Ajută!”, declară Eden Bayloun.
Plini de emoții, juniorii își caută ingredientele.
“Vreau ca să mă duc mai departe. Vreau să-l fac pe tata mândru. Vreau să-mi fac familia mândră de mine!
Tata are mai multe emoții decât mine. El este cum ar fi șeful meu, el m-a învățat totul ”, spune Christopher Balog.
Părinții au și ei emoții pe care le transmit juniorilor.
Cel puțin Rareș Amariei simte asta.
“Toată școala îmi spunea: Rareș mami, scoate ciupercile, Rareș mami, pune sare!”
Unii dintre candidații la titlul de Junior Chef folosesc tot felul de tertipuri, aducându-și inclusiv obiectele norocoase.
“Astăzi am venit cu pălăria mea personalizată, cu telul meu norocos, ca să am cele mai bune rezultate în bucătărie”, crede Matei Rădulescu.
“Știți de ce nu mă grabesc? Graba strică treaba. E un proverb”, spune Matei Silișteanu.
Cei mici parcă sunt băgați în priză. Aleragă prin bucătărie, bat cu telul la viteza a cincea, își aruncă preparatele la gunoi și o iau din nou de la capăt.
„Cum să mă dau bătut? Asta-i bună!”, spune Matei Silișteanu.
Greșelile se țin lanț de capul juniorilor. Cel puțin acesta este cazul Giuliei Cristescu. Fetița se grăbește și pune în amandine sare în loc de zahăr.
“Nu pot să-mi imaginez ce gust are o amandină cu opt linguri de sare. Ce-o fi fost în capul lor ca în două ore să nu facă nimic și să încurce zahărul cu sarea. Eu, într-o oră și jumătate am terminat, pentru că mi-am învățat bine rețeta, m-am bazat pe ea și am știut ce să gătesc. Adică la un concurs din ăsta nu vii să te lălăi. Aici vii să gătești. Ori ai venit să faci ceva, ori ai venit să apari la televizor”, aceasta este părerea lui Eden.
Dar “adversarii” se ajută între ei. În ultimele câteva minute, rețetele se fac și se refac. Țipetele se aud de peste tot, toți aleargă în toate direcțiile.
Preparatele mai zboară din farfurie, dar totul este reparabil.
“I-am luat oul de pe jos și i l-am pus înapoi pe carnea de vită. L-am șters puțin cu șervețelul, dar nu că se ducea gustul, l-am șters cu șervețelul și l-am pus înapoi” - spune Rares Amariei.