Antena Căutare

7 superstiții și obiceiuri spectaculoase care au legătură cu băuturile alcoolice

Încă din istoria îndepărtată, alcoolul s-a regăsit în viața de zi cu zi a oamenilor. Fie că vorbim despre un context plăcut, o întâlnire cu familia, o sărbătoare sau celebrarea unei reușite, un pahar de alcool a fost în centrul culturii sociale indiferent de timpuri. Studiile recente arată că alcoolul, consumat în cantități moderate, poate fi benefic pentru sănătate și pentru ten, în cazul femeilor.

Încă din istoria îndepărtată, alcoolul s-a regăsit în viața de zi cu zi a oamenilor. Fie că vorbim despre un context plăcut, o întâlnire cu familia, o sărbătoare sau celebrarea unei reușite, un pahar de alcool a fost în centrul culturii sociale indiferent de timpuri. Studiile recente arată că alcoolul, consumat în cantități moderate, poate fi benefic pentru sănătate și pentru ten, în cazul femeilor.

Spre exemplu, specialiștii recomandă un pahar de vin roșu la masă, pentru o digestie mai bună. Dacă te pregătești pentru un eveniment special în familia ta, poți găsi ușor cele mai bune bauturi alcoolice online, nefiind nevoie să te mai deplasezi la magazin, să stai la coadă și să piezi timp prețios pe care l-ai putea dedica pregătirilor. Înainte de a te decide cum vrei să te aprovizionezi pentru următoarea petrecere, iată câteva lucruri mai puțin știute despre alcool și modul în care acesta este văzut în anumite culturi din întreaga lume.

7 superstiții și obiceiuri spectaculoase care au legătură cu alcoolul, mai puțin cunoscute în România:

1. Băuturile potrivite pentru un toast în Georgia

Articolul continuă după reclamă

Puține toasturi sunt luate mai în serios decât cele din Georgia. În această țară, toastul se regăsește într-o ceremonie specială, numită Tamada, care datează încă din Epoca Bronzului. Aceste toasturi se fac în onoarea familie și prietenilor, în viață sau decedați, iar singurele băuturi care trebuie folosite sunt brandy, vin sau vodca. Berea este interzisă în această ceremonie, cu excepția cazului în care intențiile sunt de a vorbi de rău pe cineva.

2. Superstiția legată de alcool din Spania, Franța și Germania

Toastul are rădăcini vechi și în culturile vestice ale Europei, unde există și câteva superstiții puternice. În Spania, Franța și Germania, nu ai voie să nu privești pe cineva în ochi când ții un toast, altfel se crede că vei avea parte de 7 ani de ghinion în viața intimă. Aceeași superstiție se aplică și dacă ții un pahar de apă în mână în timpul toastului.

3. Paharul pe care nu ai voie să-l ridici de pe masă

Olandezii au un obicei special numit și Kopstootje, în care trebuie să servească Genever, un lichior special care a evoluat mai departe în gin, însă fără să ridice paharul de pe masă. Bărbații trebuie astfel să soarbă lichiorul din pahar.

4. Ucraina și pantoful miresei

Nunțile din Ucraina au o tradiție specială care implică furatul unui pantof din picioarele miresei. Mai departe, cel care reușește să facă acest lucru are sarcina să-i dea o provocare mirelui. Una dintre cele mai cunoscute este ca acesta să bea din pantoful miresei. Desigur, un pahar este legat de pantof, iar mirele va bea de acolo.

5. Bătălia vinului din Spania

Orașul spaniol Haro oferă în fiecare an, pe data de 29 iunie, un eveniment cu totul special, în care faimoșii producători de vin din zonă încep bătălia vinurilor. Este practic un duș general cu vin pentru toți participanții, într-un spectacol de culoare și arome. La acest eveniment participă toată lumea din oraș.

6. Ce faci dacă o persoană în vârstă îți oferă un pahar în Coreea de Sud

Tradițiile asiatice pot fi extrem de ciudate pentru cultura europeană, chiar și atunci când vorbim despre băutură. În Coreea de Sud, nu ai voie să refuzi o persoană în vârstă care îți oferă un pahar de alcool, trebuie să primești paharul cu ambele mâini și să-l bei întorcându-te cu spatele la acea persoană.

7. Vinul și cuburile de gheață, din Japonia

Japonezii au lansat însă un alt obicei atunci când vine vorba despre alcool. În Japonia, vinul se servește, mai nou, alături de cuburi de gheață, fie că vorbim despre un vin roșu sau unul alb.

Iată câteva obiceiuri din care te poți inspira pentru data viitoare când te gândești să dai o petrecere la tine acasă.

Shutterstock / Copyright: Olha Tsiplyar

Trei metode de agățat băieții, pe cod portocaliu de ninsori. Fetelor, notați!... Trucuri de care să ții cont atunci când alegi o pereche de pantofi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x