Live acum
Prime Time 20:00Sacrificiul

Aceste trucuri îți vor salva sănătatea! Iată cum poți feri mâncarea de contaminarea cu bacterii

Alimentele pe care le consumăm sunt foarte importante în menținerea sănătății noastre, de aceea este foarte important ca acestea să fie protrejate de mediile care favorizează stricarea sau contaminarea acestora.

Alimentele pe care le consumăm sunt foarte importante în menținerea sănătății noastre, de aceea, trebuie să le protejăm de mediile care favorizează stricarea sau contaminarea acestora.

Iată cele mai importante trucuri care te vor ajuta să păstrezi mâncarea în siguranță:

Încercaţi să păstraţi alimentele în pungi sau containere sigilate. Acest lucru va ajuta la păstrarea în condiţii de prospeţime şi împiedică căderea accidentală de corpuri străine în acestea;

Nu depozitaţi alimente şi băuturi alături de produse de curaţire sau alte substanţe chimice;


Nu utilizaţi containere în care au fost depozitate alimente pentru a depozita substanţe chimice de uz caznic şi nu depozitaţi alimente în containere care au fost utilizate în alte scopuri;


Puteţi reutiliza recipientele de plastic de apă, doar dacă nu sunt deteriorate şi le puteţi curăţa;


Nu depozitaţi alimente direct pe podea pentru a nu încuraja apariţia dăunătorilor (insecte, furnici, gândaci, şoareci);


Menţineţi un mediu uscat şi o temperatură ambientală nu foarte ridicată în spaţiul de depozitare a acestor tipuri de alimente;


Nu uitaţi că există câteva tipuri de alimente care au nevoie de refrigerare odată ce ambalajul a fost desigilat – respectaţi instrucţiunile de pe etichetă.

O deosebită importanţă o constituie depozitarea cărnii:

Depozitaţi carnea crudă în containere bine închise în rafturile de jos ale frigiderului astfel încât să nu poată contamina alte alimente;


Respectaţi instrucţiunile de depozitare indicate pe etichetă şi nu consumaţi carne cu termen de valabilitate depăşit;


Atunci când gătiţi carne şi nu intenţionaţi să o consumaţi imediat, răciţi-o cât de repede puteţi şi refrigeraţi-o sau congelaţi-o. Depozitaţi în frigider, separat, carnea gatită de cea crudă.

CITEȘTE ȘI: Adevăratele otrăvuri! Alimentele ”cancer pe pâine” ucid încet, dar sigur!

(Sursa: InfoCons)