Alege cea mai bună saltea în funcție de felul în care dormi! Vezi cum!

Odihna este foarte importantă pentru organismul uman, tocmai de aceea trebuie să alegi cu grijă salteaua potrivită nevoilor tale:

Odihna este foarte importantă pentru organismul uman, tocmai de aceea trebuie să alegi cu grijă salteaua potrivită nevoilor tale:

Cei care dorm pe spate au nevoie, în general, de o saltea cu o duritate medie spre mare pentru că va susține cel mai bine corpul într-o poziție naturală care nu suprasolicită umerii sau zona lombară. Aceste saltele sunt cele mai cumpărate.

Persoanele care dorm pe o parte au nevoie de saltele medii sau moi spre medii. În acest fel greutatea corpului este distribuită acum pe o suprafață mai mică și ne-am aștepta ca un pat mai dur să echilibreze această presiune localizată. Persoanele care dorm pe o parte au nevoie de o saltea mai moale care să-i permită corpului să se scufunde mai mult, obținând astfel o coloană vertebrală dreaptă și un gât susținut în poziția corectă.

Persoanele care dorm pe burtă au nevoie de saltele tari pentru a împiedica curbarea exagerată a coloanei și pentru a evita tensionarea gâtului și șoldurilor. O saltea prea moale folosită astfel va da o senzație de sufocare atunci când pieptul se scufundă prea mult în suprafața textilă. Este bine de știut faptul că dormitul pe burtă este nerecomandat de majoritatea specialiștilor, deoarece este dificil să menținem coloana într-o poziție anatomic corectă în acest caz.

Specialiștii în domeniul recomandă să vă feriți de saltelele prea moi. Studiile arată că saltelele moi sunt dăunătoare pentru aproape orice utilizator, iar cele prea tari sunt recomandate doar în cazuri specifice. Unele persoane subliniază caracterul „ortopedic” al celor din urmă, însă acest lucru este greșit.

Vezi cele mai noi oferte cu saltele de vânzare pe Lajumate.ro, prețuri care încep de la 15 lei.

Ultimele știri