Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

3 cele mai prietenoase rase de pisici pe care să le crești în apartament

Chiar dacă pisicile necesită mai puțin timp pentru îngrijire decât câinii, este bine de știut că nu toate rasele de pisici sunt la fel de prietenoase. Așadar, dacă ai copii și vrei rase de pisici blânde pe care să le crești în apartament, iată un top al celor mai docile feline

Rase de pisici- american short hair

Chiar dacă pisicile necesită mai puțin timp pentru îngrijire decât câinii, este bine de știut că nu toate rasele de pisici sunt la fel de prietenoase. Așadar, dacă ai copii și vrei rase de pisici blânde pe care să le crești în apartament, iată un top al celor mai docile feline

Chiar dacă se consideră că pisicile sunt mai puțin afectuoase și prietenoase decât câinii, acest lucru poate fi de multe ori eronat. Sunt rase de pisici prietenoase și cu o mare capacitate de adaptare.

În plus, pisicile sunt animale de companie cu mult mai independente și autosuficiente decât sunt câinii. Acest lucru nu înseamnă însă că micile feline nu au și ele nevoie de îngrijire, mai ales dacă le creștem în apartament.

Și, dacă le oferim atenția noastră, vom fi răsplătiți. Cu toții știm că nimic nu poate înlocui torsul relaxant pe care acestea îl emit atunci când se cuibăresc mulţumite în poala stăpânului şi nici pernuţele moi care "frământă cozonaci” pe burtă.

Rase de pisici prietenoase

1. Pisica siberiană

Rasa siberiană de pisic este una dintre cele mai populare din lume. Aceste pisici sunt foarte prietenoase şi jucăuşe, în special cu copiii. În plus, sunt și rezistente la boli.

Pisica siberiană este destul de activă, reacţionează prompt, aproape tăcută şi nu solicită prea multă atenţie. În familia care a adoptat-o este afectuoasă şi sociabilă, niciodată insistentă şi mai degrabă independentă.Este o pisică puternică, cu o sănătate solidă şi longevivă. Creşte încet şi atinge maturitatea în jurul vârstei de 5 ani.

Mai mult, este o rasă potrivită pentru cei care au probleme cu alergiile. Având în mod natural un nivel de alergeni foarte scăzut, această rasă de pisici este foarte uşor de tolerat de către persoanele alergice. Calităţile hipoalergice ale siberienei au permis multor persoane alergice la pisici, să poată avea un animal de companie.

2. Pisica american short-hair

Exemplarele din această rasă de pisici sunt inteligente şi sociabile, adaptându-se foarte uşor oricărui mediu în care ar trăi stăpânii săi.

Se adaptează rapid cu familia și devine un companion excelent. Este inteligență și ușor de dresat. Poate învață trucuri noi cu ușurință. Se înțelege bine cu copii și cu alte animale și socializează cu toată lumea. Îi place să stea în brațele stăpânilor, să fie mângâiată și să doarmă cu ei.

Are nevoie de o îngrijire minimă, poate fi periată săptămânal pentru ca să se îndepărteze părul mort. La pisici nu sunt recomandate băile dese. American Shorthair nu este iubitoare de apa așa că apreciază dacă face baie cât mai rar, mai ales dacă trăiește în interior.

3. Pisica British short-hair

Această rasă de pisici este una de talie medie, spre mare, cu blana scurtă, foarte jucăuşă şi arareori agresivă cu cei din jur.

Din punct de vedere al comportamentului, pisica British Shorthair este mai degrabă calmă şi jucauşă. De asemenea, felinele din această rasă pot dezvolta o personalitate independentă, rămânând totodată loială stăpânului său. O altă caracteristică importantă a pisicii British Shorthair este răbdarea ei aproape fără limite, ceea ce o transformă într-un companion bun pentru copii. Nefiind o felină prea curioasă, cei care îşi doresc o pisică British Shorthair pot sta liniştiţi, deoarece micul lor patruped nu le va distruge mobila, draperiile sau bibelourile din casă.

Dar nu întotdeauna alegem pisici de rasă pentru a ne fi animale de companie. Și pisicile care nu sunt de rasă pură pot fi prietenoase și afectuoase, mai ales dacă și noi, la rândul nostru, le acordăm atenția necesară.

În ceea ce privește caracterul pisicilor, există o tendință destul de generală, dar adesea observată: cu cât este mai zveltă o pisică, cu atât este mai activă. Cu cât este mai mare și mai masivă, cu atât este mai calmă și mai liniștită. Desigur, aceasta este doar o tendință, influențată de toate variantele individuale.

Îngrijirea pisicilor de apartament

Cele mai multe rase de pisici au nevoie de periaj, de un loc al lor, special amenajat, de o litieră în care nisipul să fie curat în permanenţă. Evident că nu trebuie lăsate fără mâncare şi fără apă curată zilnic. Gheruţele lor au nevoie de un loc special amenajat ca să fie ascuţite, altfel se vor folosi de mobila din casă și s-ar putea să avem un șoc în momentul în care vom realiza că au ales tocmai canapeaua cea nouă. Tăierea unghiilor pisiclor vă va scuti de multe neplăceri.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro