Cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile când aleg încălțămintea

Garderoba oricărei femei e plină de pantofi, balerini, sandale sau teniși, în funcție de stilul vestimentar al fiecăreia. Reprezentantele sexului frumos adoră încălțămintea, iar ea trebuie să asigure confort, să fie de calitate, să lase picioarele să respire și să fie în ton cu tendințele modei.

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile când aleg încălțămintea

pexels.com

De multe ori însă, o femeie face greșeli majore atunci când își alege pantofii. Fie nu cumpără mărimea potrivită, fie calapodul este prea îngust sau prea lat, ori materialul din care sunt confecționați nu corespunde standardelor de calitate. Primul aspect de care trebuie să ții cont în alegerea încălțămintei este confortul. Încearcă să nu faci compromisuri în ceea ce privește confortul și sănătatea picioarelor tale.

Am pregătit mai jos o listă cu cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile când își cumpără încălțăminte.

Nu cumpără mărimea potrivită

Există multe femei care poartă mărimi cu jumătăți de număr, au talpa piciorului mult prea îngustă și subțire sau prea lată. În aceste situații, alegerea mărimii potrivite este esențială pentru confort.

În general, dacă porți o mărire cu jumătate de număr trebuie să alegi întotdeauna mărimea următoare, mai mare. Concret, în situația în care ți se potrivește 37.5, obligatoriu îți vei cumpăra 38. Nu miza pe faptul că pantofii se mai lasă! Dacă nu simți confort de prima dată când probezi pantofii, atunci nu este măsura potrivită pentru tine. Și nu, nu este nevoie să cheltuiești o avere ca să-ți găsești pantofii potriviți. De exemplu, găsești incaltaminte ieftina aici, într-o mare varietate de modele, culori și stiluri, din care poți să alegi ce este potrivit pentru tine.

Nu știu care este calapodul potrivit

O altă mare greșeală în ceea ce privește mărimea este alegerea calapodului greșit. O femeie cu un picior mai lat are nevoie de un calapod realizat special pentru măsurile ei. Dacă piciorul tău este lat, un număr mai mare nu se va potrivi pe lungime, iar cel pe care îl porți în mod obișnuit te va strânge. Ce este de făcut? Fie optezi pentru modele care să aibă un calapod construit în așa fel încât să se potrivească, indiferent de lățimea piciorului, fie îți realizezi pantofi special pe măsurile tălpii tale.

Cea mai mare problemă de acest fel se întâlnește în general la încălțămintea de vară, decupată, la pantofi sau sandale, însă și la pantofii sport sau la ghete e nevoie să te asiguri că picioarele tale au parte de confort.

Nu curăță pantofii după fiecare purtare

Multe femei nu știu că trebuie să-și curețe pantofii după fiecare purtare. Există produse de îngrijire și de întreținere special concepute pentru încălțăminte, în funcție de materialul din care este confecționată. Trebuie să folosești perii, cârpe moi din bumbac și spray-uri speciale, pentru a păstra pantofii ca noi un timp îndelungat.

Poartă tocuri prea înalte

O altă greșeală pe care femeile o fac este reprezentată de mărimea tocurilor. Dacă ești minionă, nu poți purta cu succes o pereche de sandale cu toc mai înalt de 9 centimetri. Riști să pari disproporționată! Alege cu gust și adaptează pantofii în funcție de stilul pe care vrei să-l adopți, dar și de locul unde mergi. Mizează pe feminitate, iar ea nu are de-a face cu pantofii prea înalți, cu platforme mult prea groase.

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

Aleg materiale sintetice

Nu face compromisuri atunci când vine vorba de calitatea încălțămintei pe care o porți! Investește în materiale naturale, alege piele sau piele întoarsă. În primul rând, din punct de vedere estetic, vor avea un aspect mult mai plăcut, iar confortul va fi în mod cert asigurat.

Nu accepta niciun fel de compromis! Dacă e nevoie să petreci ore în șir fără să te așezi, picioarele tale vor resimți și mai intens efortul atunci când porți pantofi incomozi, prin care pielea nu respiră sau care îți sunt mult prea largi sau prea înguști, din cauza calapodului nepotrivit.

Ultimele știri