Antena Căutare

Cum alegi ochelarii de soare perfecți pentru condus

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu fashion, ei sunt o necesitate în anumite momente. Ochelarii de soare polarizați pentru condus trebuie cu atât mai mult să fie aleși cu atenție și ținând cont de câteva criterii importante. Iată care sunt acestea

Ochelari de soare condus

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu fashion, ei sunt o necesitate în anumite momente. Ochelarii de soare polarizați pentru condus trebuie cu atât mai mult să fie aleși cu atenție și ținând cont de câteva criterii importante. Iată care sunt acestea

Ochelarii de soare pentru condus sunt necesari pentru că, pe lângă reflexiile obișnuite ale soarelui, un inconvenient în plus pentru conducătorii auto îl reprezintă și reflexiile strălucitoare formate pe parbriz sau pe suprafața udă a corosabilului. Acestea pot reduce acuitatea vizuală a șoferului cu până la 30%.

Ochelarii de soare oversized îți protejează mai bine ochii pentru că au o dimensiune mai mare, așa că nu permit luminii să pătrundă prin lateralele ramei. Dar acest lucru nu se aplică și în cazul șoferilor. Ba dimpotrivă! Ochelarii cu rame supradimensionate reprezintă un pericol la volan, pentru că pot compromite vederea periferică.

De ce e bine să alegi ochelari de soare polarizați pentru condus

Ochelarii de soare pentru condus trebuie să dispună de filtru polarizant performant ce asigură eliminarea reflexiilor de lumină la contactul acesteia cu suprafețe plane naturale, cum ar fi apa, zăpada, piatră; sau artificiale, cum ar fi asfaltul. Aceste lentile permit trecerea unei cantități constante și optime de lumina către ochi, asigurând o vizibilitate clară în orice condiții.

În plus, ocehlarii de soare polarizați sunt perfecți și pentru condus în condiții de ceață, pentru că te ajută să vezi mai bine conturul și detaliile obiectelor.

►Importanța culorii lentilelor la ochelarii polarizați

  • Ochelari de soare polarizați cu lentile maro​

Lentilele maro îmbunătățesc contrastul și percepția în adâncime, de aceea sunt perfecte pentru condus. Ochelarii de soare polarizați pentru condus sunt o necesitate pentru șoferi, pentru că reduc lumina care se reflectă din asflat și atenuează strălucirea orbitoare a semafoarelor si a farurilor

  • Ochelarii de soare polarizați cu lentile gri

Ochelarii de soare cu lentile polarizate de culoare gri sunt cei mai populari și se pretează la o mulțime de activități, mai ales în aer liber. Ei redau o imagine clară, chiar și în cele mai vitrege condiții de luminozitate.

Lentilele de culoare portocalie filtrează lumina albastră și cresc sensibilitatea la contrast. Lentilele polarizate roșii sunt recomandate pentru momentele cu foarte mult soare. Lentilele polarizate verzi filtrează o parte din lumina albastră și estompează strălucirea orbitoare a luminii reflectate.

Cum testezi ochelarii de soare polarizați

  • Cel mai cunoscut test pentru ochelarii cu lentile polarizate se realizează cu un text scris în așa fel încât poate fi văzut doar purtând lentile polarizate. Acest test se întâlnește la comercianții de ochelari de soare cu lentile polarizate.
  • O altă metodă este prin observarea unui ecran LCD, purtând ochelarii de soare polarizați. Dacă ochelarii de soare polarizați sunt ținuți în poziție normală, atunci ceea ce apare pe ecran ar trebui să fie văzut corect, normal. Dacă întorci capul cu ochelarii polarizați la 90 de grade, atunci imaginea de pe LCD trebuie să devină foarte întunecată. Explicația este că ecranul LCD generează lumina polarizată, iar fasciculele de lumină sunt blocate atunci când lentilele sunt întoarse la 90 de grade.
    Din acest motiv, ochelarii de soare polarizați pot reprezenta o problemă atunci când folosim aplicații de condus pe telefonul mobil, pentru că este posibil să nu putem vedea ecranul acestuia.

Lentilele heliomate și condusul

Lentilele heliomate – care își schimbă culoarea în funcție de gradul de lumina la care sunt expuse – nu sunt recomandate la volan. Și asta pentru că parbrizul blochează până la 40% din razele UV și întârzie în acest fel procesul prin care lentilele heliomate își schimbă culoarea sau chiar îl împiedică. Asta înseamnă că, de multe ori, șoferii vor ajunge să conducă cu lentilele nepotrivite – prea închise sau prea deschise.

Citește și: Ce ochelari de soare se poartă în 2019 și la ce să fii atent când îi cumperi

7 mituri despre ochelarii de soare pe care trebuie să le uiți

Cum îți dai seama că ochelarii tăi de soare sunt periculoși? Un detaliu arată totul!

Test de personalitate: Ce indicii oferă despre tine forma unghiilor tale... Zațul de cafea. Remediu uimitor pentru celulită și vergeturi...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x