Antena Căutare

Cum se pieptănă, de fapt, părul pentru a nu îl rupe și deteriora. Puțini sunt cei care o fac corect

Pentru cei mai mulți, periajul părului este un act simplu făcut când dimineața, când ies din duș, sau uneori, chiar înainte de a pleca din casă pentru a aranja podoaba capilară. Expertul Shaun Pulfrey susține că majoritatea își piaptănă greșit părul. Iată de ce.

Se dovedește că simplul act de a ne peri părul este mult mai complex decât se crede și mulți îl fac greșit greșit.

De fapt, milioane de oameni cu părul lung riscă deteriorarea pe termen lung, periându-și podoaba cu peria greșită, pieptănând prea tare sau „smulgând” nodurile. Cel puțin asta spune specialistul Shaun Pulfrey.

Citește și: Sfaturi pentru stimularea creșterii părului. Ce metode poți aplica chiar la tine acasă

Patru din 10 femei implicate într-un sondaj realizat de Tangle Teezer au mărturisit că sunt conștiente că unele dintre acțiunile lor pot fi dăunătoare pentru podoaba lor capilară.

Citește și: A spus că „regretă că a devenit mamă și că nu știe dacă își iubește copilul”! Ce a dezvăluit femeia i-a uimit pe mulți

Între timp, cel puțin una din douăzeci chiar a recunoscut că încă trăiește după vechea expresie „perie-ți părul de 100 de ori înainte de culcare”.

O cincime consideră că este bine să-și perie părul pentru a rupe nodurile și elimina încurcăturile, în timp ce mai mult de o cincime își împart peria de păr cu alții.

Mai mult, jumătate dintre cele chestionați își perie și greșit părul, adică de la scalp în jos, ceea ce este considerat a fi eronat.

Citește și: Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără

Cum se piaptănă corect părul

Pieptănatul care începe de la rădăcină și coboară spre vârfuri deteriorează podoaba capilară. Firele de păr se rup, iar foliculii sunt, cel mai adesea, smulși. Această practică este una dintre cele mai frecvente greșeli în periajul părului.

Pieptănatul trebuie să înceapă, de fapt, de la vârfuri. Specialiștii recomandă să prinzi o șuviță de păr și să începi să o descurci de la vârfuri, după care să urci treptat pe lungimea părului, pe măsură ce descurci firele, spre rădăcină.

Citește și: O femeie l-a prins pe iubit că o înșală și i-a pregătit o răzbunare de zile mari. Ce i-a făcut de față cu toți prietenii

„Este îngrijorător să vedem câte femei își perie părul incorect și provoacă daune inutile părului. Indiferent de textura părului, este important să folosiți o perie care este blândă.

Este, de asemenea, îngrijorător faptul că femeile folosesc o singură perie pentru a își peria podoaba capilară. (...) Oricât de tentant ar fi să tragi sau să tai noduri, cel mai bine este întotdeauna să folosești o perie pentru descurcare.”, a spus Shaun Pulfrey, conform The Mirror.

Astfel, peria este foarte importantă. De regulă, experții recomandă ca pieptănarea părului să nu se facă atunci când părul este ud pentru că este sensibil și se rupe.

Mai mult, când vine vorba despre încurcături, este important ca descurcarea părului să fie făcută cu o perie cât mai îngustă, iar zimții să fie cât mai lați și rari.

Citește și: O femeie a salvat un animal și nimeni nu știe ce e. Seamănă cu un câine, dar nici experții nu se pot pronunța

Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x