Căutare Live

Babele de martie. Cum îți alegi baba și ce semnficație are fiecare zi

Babele de martie. Cum îți alegi baba și ce semnficație are fiecare

Babele de martie. Cum îți alegi baba și ce semnficație are fiecare zi. Dacă vrei să ai parte de noroc tot anul, atunci nu trebuie să uiți de tradiția Babelor. Iată ce nu ai voie să faci până pe 9 martie.

Babele sunt personaje ale mitologiei populare românești, care apar la începutul lunii martie pentru a vești venirea primăverii. În 2018, Zilele Babelor se desfășoară între 1 și 9 martie.

Încă din cele mai vechi timpuri, fiecare român își alege o babă, sau mai bine o zis o zi. Tradiția spune că așa cum va fi babă pe care omul și-o alege, așa va fi și firea omului în anul ce vine. Unii bătrâni spun că așa cum este vremea în acea zi așa îi va merge omului în anul acela. Și anume, dacă vremea este frumoasă iar soarele este prezent pe cer, acel om va fi voios și bun la suflet întreg anul iar toate îi vor merge bine. Totuși, dacă în acea zi cerul este întunecat, omul acela nu va fi bun la suflet ci mai degrabă supărăcios. Mai mult, unii bătrâni cred că dacă ninge sau plouă în acea zi, anul va fi unul bogat.

Cum îți alegi baba de martie?

Ca să îți alegi baba de martie, poți să desemnezi o zi oarecare între 1 și 9 martie, la întâmplare, sau în funcție de ziua de naștere, dacă ziua se află între 1 și 9 ale oricărei luni. Dacă data nașterii este formată din două cifre atunci se procedează astfel : de exemplu cineva este născut pe 23 decembrie, ziua în care îi pică babă se calculează astfel 2 + 3= 5, deci babă este pe 5 martie.

Babele de martie. Cum îți alegi baba și ce semnficație are fiecare zi

Semnificația babelor, de la 1 la 9

1 Babă ta anunța un an incert, plin de neprezut. Baba vine cu o serie de dusmani de care trebuie să te temi.
2. Babă ta îți anunta un an fără griji și sănătate. Bucura-te de babă ta,
3. Babă ta este o baba care ascunde un mister. Un secret al acestui an îți va putea schimbă viață în bine pentru totdeauna. Merită să joci la Loto în acest an.
4. Babă ta este o baba cu puteri magice. Anul se anunța interesant din toate punctele de vedere. Succes dar ai grijă. Poate fi cu două tăișuri.
5. Babă ta este o baba care aduce din trecut niște ocazii pe care le credeai pierdute.Acum e timpul să profiți de ele – ocaziile nu vor mai reveni.
6. Babă ta este o babă fericită și fără nici o grijă. An de petreceri și veselie așadar.
7. Babă ta este blândă și are grijă de tine in acest an dar trebuie să ai grijă de sănătatea ta.
8. Baba iti aduce un an frumos și plin de realizări. Nu–i așa că îți doreai un astfel de an? Ei, iată că a venit și un astfel de an.
9. Babă această este o babă cu puteri vechi…si uitate. În plus, babă această este o babă care te anunța că peste 99 de zile vei fi fericită.

sursă foto: desprecopii.com

Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri