Antena Căutare

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism

Atunci când te decizi că e timpul să redecorezi, să schimbi aerul din casă și să faci modificările necesare pentru un plus de positivism și echilibru, poți ține cont de câteva reguli Feng Shui de bază.

Fluxul energetic al unei case influențează locuitorii ei. Atunci când atragi energie pozitivă ai mai multe șanse să ai parte de întâmplări fericite în viața ta, chiar și în afara casei, conform filosofiei chineze. Amenajarea in stil feng-shui poate debloca, astfel, oportunități ce așteptau să iasă la iveală.

La limita dintre artă și știință, principiile feng-shui se respectă de peste 3000 de ani în China. Cele două cuvinte înseamnă „vânt” (feng) și „apă” (shui). În cultura chineză, acestea sunt asociate cu o bună stare de sănătate și cu norocul. În schimb, există și noțiunea de feng-shui rău, ce face referire la ghinion sau nenorocire.

Feng-shui include principii de fizică, filozofie, astronomie și astrologie și se bazează pe reguli de poziționare și cromatică aplicate obiectelor, în funcție de cele 5 elemente esențiale – lemn, foc, pământ, metal și apă. Rezultatul este echilibrarea energetică a așa numitului Chi (energia colectivă a tuturor obiectelor care ne înconjoară) pentru a facilita calea spre noroc.

Amenajare baie în stil Feng Shui

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism

O baie feng shui încurajează atât purificarea, cât și reînnoirea. Este un loc minunat ca să eliberezi ce este nedorit în viața ta. De aceea, trebuie să păstrezi baia bine ventilată, bine luminată și plină de culori precum albastru sau verde. Plantele vii purifică aerul și aduc vitalitate și prospețime. Ține capacul toaletei închis și ușa camerei închisă pentru a nu elibera energii negative. Adăugă elemente din lemn pentru a echilibra apa. Poți adăuga chiar și un cristal fațetat.

Citește mai multe despre amenajare baie în stil feng shui.

Amenajare bucătărie în stil Feng Shui

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism

Alimentele simbolizează bogăția și sănătatea. Așadar trebuie să acorzi atenție sporită bucătăriei și, în special, cuptorului, în feng-shui. Nu alătura cuptorul, ce reprezintă focul, chiuvetei, definită de semnul apei. Păstrează aragazul foarte curat și folosește regulat toate arzătoarele. Oferă bucătarului casei o vedere de ansamblu, fie prin plasarea unei oglinzi deasupra aragazului, fie prin folosirea unui vas reflectorizant. Astfel el va vedea ce se află și-n spatele lui. Utilizează culori luminoase și vesele și gătește cu gaz – elementul foc activează abundența. Decorează cu ghivece de flori și lasă la vedere fructe uscate, dar ascunde coșul de gunoi. Alege modele de blat cu colțuri rotunjite și păstrează o atmosferă calmă. Nu pune poze cu familie și prieteni și înlocuiește lumina fluorescentă.

Citește mai multe despre amenajare bucătărie în stil feng shui.

Amenajare dormitor în stil Feng Shui

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism

Principiile feng-shui pentru dormitor se concentrează pe o ambianță calmă care poate fi realizată prin iluminare subtilă, culori pastelate și mobilier confortabil. Alege culori precum maro, crem, lavandă, bej și tonuri de pământ. Așează patul astfel încât să poți vedea ușa. Evită culorile reci, ele vor diminua intimitatea. Evită fotografiile cu prieteni, figuri familiale și religioase care te „urmăresc”. Nu pune oglinzi care să reflecte patul și nu pune patul la fereastră. Pentru noroc în dragoste, decorează dormitorul cu obiecte care simbolizează elementul pământ (cristale, vase din ceramică) sau de culoare galben pai în colțul de sud-vest. Acesta este colțul dragostei. Obiectele cu unghiuri ascuțite sunt nerecomandate, iar televizorul ar trebui să lipsească sau să fie ascuns. Dormitorul copiilor ar trebui să abunde în fotografii de familie, ca să inspire afecțiune și siguranță, iar obiectele de artă ar putea fi înlocuite cu propriile lor desene.

Citește mai multe despre amenajare dormitor în stil feng shui.

Amenajare living în stil Feng Shui

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism

Camera de zi ar trebui poziționată astfel încât doi dintre pereți să dea spre exterior. Ferestrele cresc energia pozitivă și fluxul Chi în camera. Piesa principală de mobilier ar trebui fie direcționată spre ușă, iar dacă aceasta e canapeaua, spatele ei ar trebui să dea spre un perete, pentru un sentiment de protecție. În jurul canapelei, poți pune fotolii sau scaune confortabile, dar fără să aglomerezi sau să blochezi traficul. Lumina puternică n-ar trebui să cadă pe locurile de stat jos, ci în centru, pe măsuța de cafea. Evită obiectele cu unghiuri ascuțite, pentru că acolo se concentrează energia negativă. Optează pentru nuanțe de galben și bej.

Citește mai multe despre amenajare living în stil feng shui.

Sursă foto: pinterest.com

Amenajări living. Cum amenajezi sufrageria în stil Feng Shui... Cum îngrijești Mâna Maicii Domnului, planta tămăduitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x