- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Amenajare baie. Cum realizezi amenajarea băii în stil Feng Shui. O amenajare a băii în stil feng shui aduce acesteia un plus de relaxare și armonie. Află din articolul a1.ro, cum poți să-ți amenejezi baia având la bază principiile Feng Shui
Când primăvara se instalează și ne învăluie cu toate culorile vii ale naturii, cheful de viață, de prospețime și denoi achiziții ne năpădește. Așa ajungem să ne dorim să redecorăm și să dăm un refresh întregii case, pregătind-o pentru un nou sezon plini de optimism.
Și cum schimbările încep din interior, înainte de aduce modificări grădinei, trebuie să reamenajezi camerele casei. Dacă îți dorești o baie în stil Feng Shui, atunci trebuie să înveți câteva trucuri. O baie feng shui modernă este un spațiu de răsfăț pur și plăcere. Cu o cadă relaxantă, nuanțe odihnitoare, lumină, muzică și lumânări, este ușor să obții baia la care ai visat.
Cum realizezi amenajarea băii în stil Feng Shui
Baia reprezintă o zonă de eliminare a impurităților și curățare. Tocmai de aceea nu are o reputație prea bună în Feng Shui. În interiorul ei găsim canale de scurgere a energiei Qi, iar acesta e un aspect problematic. În baie, elementul esențial este apa, iar acesta reprezintă bogăție, prosperitate, carieră și abundență financiară.
Apa se scurge prin minim trei canale, și anume lavoar, duș sau cadă și vas de WC. Acest fapt trebuie compensat prin elemente de pământ. Apa are tendința de a face băile excesiv Yin, energie ce trebuie compensată cu elemente Yang – lumină plăcută, benefică, nuanțe calde și plante. Feng Shui înseamnă echilibru și armonie. De aceste elemente ai nevoie și în baie sau poate în mod special în baie.
Amenajare baie - Lumină și materiale naturale
Specialiștii Feng Shui recomandă ca într-o casă să existe cât mai puține băi. Când intri într-o casă, baia nu ar trebui să fie vizibilă chiar de la intrare. Ușa de la baie nu trebuie să fie poziționată în fața ușii de la intrare, a ușii de la living, dormitor sau bucătărie. Poți opta pentru poziționarea unui paravan între acestea dacă ai deja planul casei făcut. Cel mai important lucru este să eviți să poziționezi baia în centrul casei.
Când vine vorba despre amenajarea interioară a băii, specialiștii recomandă recomandă camuflarea vasului de WC și păstrarea capacului acestuia mereu închis. Vasul de toaletă și oglinda nu trebuie să fie poziționate în fața ușii de intrare în baie.
Baia ta ar trebui să aibă o fereastră care să asigure ventilarea și pătrunderea luminii naturale. Dacă baia nu este prevăzută cu fereastră, se recomandă utilizarea de plante verzi și vase de aromaterapie. Uleiurile esențiale în baie sunt o manieră excelentă de relaxare și revitalizare. În plus, mirosul plăcut va neutraliza mirosurile neplăcute din baie.
Este recomandată utilizarea unui corp de iluminat ce simulează lumina naturală. Din punct de vedere al materialelor folosite pentru mobilierul din baie, specialiștii Feng Shui recomandă alegerea materialelor naturale, cum ar fi lemn, ceramică, metal, piatră și bambus.
Amenajare baie - Nuanțele de culori
În baie, nuanțele recomandate sunt cele naturale, de foc și de pământ, precum galben, roșu și oranj. Specialiștii recomandă evitarea culorilor închise în baie, un spațiu preponderent Yin. Când te gândești la ce decorațiuni ai putea folosi pentru baie, este recomandat să utilizezi oglinzile care stimulează fluxul de energie.
Este esențial ca baia să fie curată, cu ferestrele curățate și un aer de spa obținut prin lumânări, flori, opere de artă și elemente decorative atent selectate. Printre obiectele decorative ai putea alege lumânările. Aprinde o lumânare în baie de fiecare dată când stai mai mult de câteva minute în această încăpere. Ideale sunt cele parfumate dar, neapărat, cu esențe naturale. Nu păstra nimic vechi sau uzat în baie. Pune în baie o floare. Feriga este cea mai bună alegere.
Atârnă de tavan un cristal. Într-o baie amenajată în stil Feng Shui, cristalele echilibrează energia și aduc armonie. De asemenea, poți adăuga elemente ce țin de Pământ ca să compensezi alunecarea Apei. Feng Shui funcționează pe principiul celor 5 elemente care trebuie să fie în armonie: Apă, Lemnul, Focul, Pământul și Metalul. În baia Feng Shui trebuie să găsești echilibrul. Cele mai bune culori sunt: negru, alb, verde, galben și roșu.
Sursă foto: pinterest.com
Este oficial! Ministrul Educației a anunțat noi programe pentru reforma școlară! Ce schimbări vor avea loc în rândul ele... Când se trece pe sub masa de Paște. Care este semnificația acestei tradiții...