O debara sau o cămară reprezintă locurile mici din casă ce trebuie transformate în spații de depozitare foarte bine amenajate pentru a-ți satisface nevoile. Iată câteva sfaturi despre cum să îți amenajezi debaraua.
Amenajarea locuinței înseamnă amenajarea fiecărei camere în parte, inclusiv a debaralei sau cămarei. Locul ân care se afla o debara este destul de important pentru că în funcție de acest aspect ar trebui să folosești diferite strategii pentru a o amenaja cât mai corect și corespunzător. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți amenajezi debaraua sau cămara.
Amenajări interioare – Cum să îți amenajezi cămara
Cel mai popular tip de debara este cea care se află pe hol, fiind ușor de accesat, la îndemână din orice punct al locuinței. În funcție de dimensiunile unui hol, aceasta se poate afla în capăt sau in părțile laterale.
Principalul lucru de care ar trebuie să ții cont în cazul unei astfel de încăperi este tipul de ușă și modalitatea de montare a acesteia, întrucât, cel mai eficient ar fi să alegi un model de ușă glisantă, pentru a nu limita spațiul și pentru a îți facilita accesul.
În ceea ce privește mobilierul, acesta trebuie ales în primul rând în funcție de necesități, dar și de suprafața interioară a debaralei, pentru a eficientiza spațiul de care dispui.
Poți alege niște rafturi din lemn. Acestea trebuie alee în funcție de spațiu, dar și de nevoile personale. În plus, pentru a ușura căutarea după alimentele și produsele dorite, pe fiecare recipient, poți pune un bilețel cu categoria de obiecte care se află în suportul respectiv.
Sursa de iluminat din debara este de asemenea importantă. La fel ca în cazul oricărei alte camere dintr-o locuință, și debaraua ar trebui să fie iluminată corespunzător. De cele mai multe ori, un bec poziționat în centrul camerei sau chiar într-un colt, nu se dovedește a fi eficient. Încearcă să creezi un sistem optim de iluminare, astfel încât să ai acces la tot ceea ce ai depozitat în debara pentru a găsi ceea ce cauți, mult mai repede.
Amenajări interioare - Debara de apartament
Debaralele din apartamente sunt de mici dimensiuni. Cu toate acestea, dacă este amenajat corespunzător, chiar și un spațiu redus, poate oferi posibilități multiple. Trebuie doar să știi cum să beneficiezi de acest avantaj în folosul tău, creând o sursă de depozitare cât mai utilă.
Amenajări interioare - Debara la casă
Avantajul unei debarale atunci când stai la casă este că, în principiu, poți să îți proiectezi un spațiu suficient de mare, astfel încât să îl poți organiza după nevoile tale și ale familiei. În cazul unei locuințe de tip casă, cel mai întâlnit concept este construirea a 2 astfel de debarale, una în apropierea bucătăriei sau care face parte din bucătărie, unde sunt depozitate alimentele, recipientele pentru gătit, fructele și legumele necesare și alta, de dimensiuni mai mici decât prima, pe hol, unde se regăsesc mai mult instrumente de uz menajer și accesorii utile.
Citește și:
Ai un apartament mic? 6 soluții de depozitare care te pot ajuta să păstrezi ordinea
Cum să alegi parchetul potrivit casei tale? Ghid complet pentru amenajări interioare
Amenajări interioare. Tendințe 2019-2020 în amenajarea băilor
Sursă foto: pinterest/com