Cum să reduci factura la electricitate încă din timpul verii

Economiile la factura de căldură nu se fac doar iarna, când temperaturile sunt cele mai scăzute, ci și vara, prin simplul gest de a fi prevăzător. Poate că acum, când trecem prin perioade de caniculă, nu te gândești la acest aspect, însă este recomandat să iei anumite măsuri pentru ca pe timpul iernii să nu cheltuiești foarte mult pentru energia termică.

Cum să reduci factura la electricitate încă din timpul verii

Te informezi despre cele mai potrivite soluții pentru încălzirea locuinței

În general, probabil că nu prea îți găsești timp să te gândești la sistemul de încălzire al locuinței în timpul anului. Vara, în concediu, poți face un pas înapoi, să te odihnești, să faci un bilanț și să ajungi la niște idei clare pentru a concepe noi proiecte. Alege un sistem de încălzire care să te ajute să faci reduceri substanțiale la consumul de energie, care să distribuie mai bine căldura în camere și care să polueze cât mai puțin în interior. În acest sens, poți opta pentru sistemul de incalzire in pardoseala, care, pe lângă faptul că te ajută să faci economii la factura de căldură, nici nu ocupă spațiu, instalația fiind îngropată. Camerele pot căpăta mai multă eleganță și stil fără inesteticele calorifere care, de multe ori, sunt dificil de integrat în designul încăperilor. De asemenea, poți să schimbi vechiul boiler cu unul de generație mai nouă sau să înlocuiești caloriferele cu unele inteligente.

Toate aceste proiecte pot să îmbunătățească substanțial confortul termic, să te ajute să economisești bani și să crească valoarea locuinței.

Revizia echipamentelor pentru încălzirea locuinței

Echipamentele pentru încălzire care sunt bine întreținute asigură un confort termic corespunzător în sezonul rece, funcționează eficient și au o durată de viață mai lungă. Apelează la un specialist pentru o revizie anuală a centralei termice. Dacă acest aparat nu este bine întreținut, poate consuma și cu până la 10% mai multă energie electrică decât media. Nu aștepta venirea toamnei pentru a te ocupa de revizia tehnică a centralei ori a boilerului. Profită de faptul că, pe timpul verii, cheltuielile legate de întreținerea casei sunt mult mai mici, deci ai resurse financiare pentru a te ocupa de acest lucru. În plus, nici specialiștii nu sunt atât de aglomerați cu solicitările.

Îmbunătățește sistemul de izolare termică

Pentru o încălzire eficientă a locuinței, este necesar ca aceasta să fie și izolată corespunzător. O bună izolare poate preveni senzația de disconfort termic resimțită în apropierea ferestrelor sau ușilor, provocată de aerul rece care pătrunde în casă în timpul iernii. Potrivit specialiștilor, într-o casă prost izolată, 25 până la 30% din căldură se pierde prin acoperiș, 20-25%, prin pereți, și 10-15%, prin ferestre. Vara este momentul perfect să faci lucrări pentru izolarea casei și poți începe, în funcție de probleme, chiar de la acoperiș. Apoi verifică ferestrele și ușile, pentru că nu este nimic mai neplăcut decât un curent de aer rece care te face să tremuri atunci când stai liniștit pe canapea. Înainte ca temperaturile să scadă, verifică ușile și ferestrele pentru eventuale fisuri și orice alte defecte și cheamă un meșter să le repare.

Cumpără lemne de foc în afara sezonului

Dacă folosești un sistem de încălzire pe bază de lemne, vara este cel mai potrivit moment pentru a le cumpăra. În această perioadă, poți beneficia de prețuri atractive, pentru că furnizorii încearcă să atragă cumpărători și în afara sezonului, care, de obicei, este cuprins între lunile octombrie și noiembrie. De asemenea, până la momentul la care vor fi folosite, lemnele de foc vor avea timp să se și usuce suficient.

În timpul iernii, când se instalează frigul, factura de căldură poate crește semnificativ. Aceasta este, de altfel, cheltuiala cea mai mare dintre cele pentru întreținerea casei în sezonul rece. Un motiv în plus să fii prevăzător din timpul verii.

Sursa foto: Pexels.com

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri