Antena Căutare

Cum se vor schimba locuințele și piața imobiliară în lumea post-pandemie

Pandemia de Covid-19 a provocat schimbări majore în toate domeniile și în toate părțile globului. În afară de Antarctica, toate continentele lumii se luptă acum cu o situație fără precedent, iar oamenii încearcă să revină la ritmul normal, însă experții avertizează că pentru o perioadă lungă de timp viața nu va mai fi la fel ca înainte.

Galerie
Cum se vor schimba locuințele și piața imobiliară în lumea post-pandemie

Pentru că nu oricine se poate adapta la condiții de izolare, locuințele și piața imobiliară vor trebui adaptate la un nou stil de viață. Ce vor avea oamenii în vedere la achiziționarea unei case? Care este viitorul socializării între vecini? Vor cumpăra mai mulți tineri o locuință? Iată cum ar putea arăta toate acestea:

Schimbările pe piața imobiliară

Oamenii își vor schimba treptat și opțiunile atunci când vine vorba de achiziționarea unei locuințe. S-ar putea ca după pandemie să apară o creștere a natalității, iar cuplurile tinere să aibă alte priorități și nevoi.

Mai multe case

Articolul continuă după reclamă

Viața la bloc presupune, fără îndoială, mai multe riscuri. De la conflicte cu vecinii, la dezastre naturale care pot avea urmări grave, precum un cutremur, toate acestea reprezintă riscuri asumate de persoanele care își cumpără un apartament. Lipsa unei posibilități adevărate de distanțare socială îi va face pe oameni să opteze pentru achiziționarea unei case în detrimentul unei locuințe la bloc. De asemenea, dezvoltatorii imobiliari se vor concentra pe construirea unor spații cu gândul la sănătate, igienă și siguranță. Casele trebuie să fie mai sigure, deoarece acestea vor lua locul biroului în situațiile de criză, iar copiii vor fi nevoiți să petreacă mai mult timp în casă în cazul izbucnirii unei noi pandemii. Sistemele de siguranta de ultimă generație nu vor putea lipsi, deoarece protectia oferita de o casa inteligenta va fi pe lista cerințelor cumpărătorilor.

Cum se vor schimba locuințele și piața imobiliară în lumea post-pandemie

O nouă generație

Generația millennials este cunoscută pentru preferința pe care o are pentru închiriere. Perioada post-pandemie va coincide cu momentul în care tinerii încep să-și întemeieze o familie, iar atenția lor se va îndrepta spre cumpărare. Fie că este vorba de apartamente în complexe rezidențiale sau case, aceștia au nevoi bine definite de era tehnologiei în care au crescut. Aceștia s-ar putea orienta spre blocuri mici, de cel mult patru etaje, și vor evita clădirile foarte mari, cu mulți locatari și lifturi prea mici. Nevoia de spațiu devine acum o necesitate nu doar în ceea ce privește zona de locuit efectiv, ci și pentru a evita aglomerările. Pandemia de Covid-19 îi va face pe oameni să țină mai mult la spațiul personal, fie că se află pe stradă sau pe scara blocului. De asemenea, familiile tinere vor avea mai multă nevoie de un spațiu potrivit pentru instalarea biroului de acasă. Pandemia va încuraja munca de acasă, iar tot mai multe companii vor oferi această posibilitate angajaților lor chiar full-time. De aceea, agenții imobiliari trebuie să cunoască bine nevoie tinerilor care își vor căuta o locuință, iar dezvoltatorii vor trebui să înceapă să se adreseze unui nou segment de vârstă.

Schimbările arhitecturale

Felul în care se vor construi casele și apartamentele în viitor va fi puternic influențat de perioada conviețuirii cu noul coronavirus. Pe lângă nevoia de intimitate va apărea și dorința de a locui într-un spațiu ușor de igienizat și bine structurat.

Renunțarea la open space

Apartamentele open space sunt alegerea multor familii tinere, dar și a dezvoltatorilor imobiliari. Acestea oferă senzația de spațiu chiar și într-un apartament de mici dimensiuni, iar deschiderea bucătăriei și a sufrageriei inspiră modernitate. Însă astfel de spații nu permit o bună delimitare a zonei de hol, în care oamenii își lasă pantofii și hainele de oraș, și a bucătăriei. Astfel că devine mult mai greu să te asiguri că nu aduci în spațiul în care se joacă cei mici microbii și virusurile de afară, prin pantofi, adidași sau jachete. Așadar, în viitor este posibil ca o structurare clasică a fiecărei încăperi să aibă mai mult succes în ceea ce privește achiziția unei locuințe. Renunțarea la open space va fi vizibilă atât acasă, cât și în cadrul clădirilor de birouri.

Includerea spațiilor verzi

Chiar dacă în momentul de față parcurile și locurile de joacă sunt închise, iar socializarea la iarbă verde alături de prieteni pare un vis îndepărtat, viitorul locuințelor încurajează includerea spațiilor verzi. Nevoia oamenilor de a fi conectați cu natura se poate observa cel mai bine în momentele în care sunt obligați să stea departe de aceasta. Fie că este vorba de izolare, carantină sau restricții care nu permit îndepărtarea de locuință pentru plimbări, pandemia a reușit să-i învețe pe oameni să fie mai atenți la ceea ce le lipsește cu adevărat. Cei care locuiesc la bloc sau într-un cartier cu prea puțină verdeață se pot simți captivi și tânjesc după o plimbare în parc sau după timpul petrecut într-o grădină. De aceea, în cadrul clădirile construite în viitor, oamenii trebuie să încorporeze cât mai multe elemente naturale. Acestea pot fi alese pentru acoperișul blocului, grădini verticale, mici parcuri în jurul clădirilor sau grădini urbane comunitare.

Schimbările aduse de pandemia de Covid-19 vor pune la încercare mai multe domenii, iar oamenii vor începe să privească viitorul cu alți ochi. Tocmai de aceea, provocările aduse de această situație specială vor accelera anumite sectoare și le vor obliga să adopte tehnologii moderne, o nouă viziune și să ofere mai multă atenție generațiilor tinere. Viitorul rămâne incert, însă pașii mici spre inovație vor oferi lecții importante.

Sursa foto: pexels.com

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x