Finisaje ideale pentru peretele din zona blatului de bucătărie

Amenajarea unei bucătării solicită mult bun gust și multă creativitate, fiindcă îmbinarea cromatică alături de materialele potrivite pot avea ca rezultat o adevărată operă de artă.

Finisaje ideale pentru peretele din zona blatului de bucătărie

https://www.piatraonline.ro/mozaic-travertin-classic-3d-wall-polisat

Bucătăria este însă o zonă cu nevoi speciale, pentru că aici gătim și folosim unele spații mai mult decât pe celelalte. Blatul de bucătărie și zonele adiacente sunt foarte des folosite, așa că amenajarea spațiului este foarte importantă din acest punct de vedere.

Cu ce poți acoperi peretele din spatele blatului de bucătărie?

Această zonă trebuie să fie, mai înainte de orice, foarte ușor de curățat. Fiindcă este spațiul în care se lucrează cel mai mult, peretele poate fi stropit, zgâriat sau lovit în mod accidental. Astfel de acțiuni pot lăsa urme inestetice, așa că mai bine plachezi zona, încă de la început, cu anumite materiale printre care:

Piatra naturală

Dacă blatul de bucătărie este din piatră naturală, atunci ar fi firesc și elegant să plachezi peretele tot cu o acoperire de acest tip. Poți folosi marmura sau travertinul, sau, dacă îți dorești ceva mai elegant, pune granit lucios negru, maro, gri, negru sau alta culoare. Piatra naturală este avantajoasă, pentru că are rezistență mecanică crescută și este destul de greu de deteriorat. În plus, piatra naturală are rezistență chimică mare, nu se pătează și nu ia foc. Nu în ultimul rând, suprafețele placate cu piatră naturală sunt ușor de curățat, sunt elegante și unice, pentru că modelul nu va putea fi imitat niciodată.

Finisaje ideale pentru peretele din zona blatului de bucătărie

Finisaje ideale pentru peretele din zona blatului de bucătărie

https://www.piatraonline.ro/blat-ardezie-noisette-natur-200-x-65-x-3-cm

Faianța

Faianța este un substituent eficient al pietrei naturale. Cu toate acestea, se pot realiza placări ceramice deosebite care să protejeze peretele de lângă blatul de bucătărie, având, de asemenea, avantajul curățării facile și a întreținerii pentru un timp îndelungat. Montajul este realizat cu ușurință, iar, pentru a diversifica modelul, pot fi folosite plinte sau brâuri din plăci ceramice, care să înfrumusețeze spațiul.

Autocolant

Deși mai puțin folosit, autocolantul este o alternativă comodă pentru a acoperi peretele din spatele blatului de bucătărie. Acesta reprezintă, de fapt, o coală de hârtie cartonată, imprimată cu anumite modele, care se poate lipi de aproape orice suprafață. De la modele florale la cele care imidă cărămida aparentă, autocolantul oferă rapid și eficient o acoperire a spațiului care oferă, însă, doar beneficiul estetic. Deși se poate curăța cu ușurință, autocolantul are dezavantajul adezivului slab și a lipirii ineficiente. Este greu de manevrat, iar dacă hârtia nu este întinsă în mod corect, ea se va lipi deficitar, păstrând goluri de aer care se vor dovedi inestetice.

Vopsea

Pentru a proteja zona din spatele blatului de bucătărie mai pot fi folosite de asemenea și acoperiri pe bază de vopsea. Aceasta sigilează zona perfect, însă au dezavantajul că sunt inestetice și deloc moderne. De asemenea, se pătează destul de ușor și sunt mai greu de întreținut, mai ales în primă fază, când vopseaua este proaspătă (praful se imprimă cu ușurință).

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

Oricare dintre tipurile de acoperiri sunt avantajoase pentru a proteja zona de lucru din bucătărie. Dintre toate însă, piatra naturală este cea mai avantajoasă din orice punct de vedere, mai ales datorită faptului că rezistă foarte bine în timp, fără a avea nevoie de retușuri.

O dată cu accesul la informație, beneficiarii au înțeles că o locuință, dar și camerele acesteia, nu trebuie să poarte o uniformă, așa cum era în trecut. Astăzi, bucătăriile pot fi mobilate și utilate în funcție de propriile preferințe și gusturi, iar panoplia de materiale este atât de vastă încât doar creativitatea este limita.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri