Orice român care își dorește mai multă autonomie s-a gândit cel puțin o dată să pună bazele unei afaceri în România. Iată cât de greu este să pornești o afacere în România:
Prima mare problemă a românilor care vor să pornească o mică afacere în România este finanțarea. Dacă nu au sau nu pot face rost de banii necesari pentru a investiția inițială, cei mai mulți renunță. Aceasta este experiența vastei majorități a celor trecuți prin această situație.
După problema finanțării apar și dubiile despre cât de rezistentă ar fi compania odată lansată. Sunt mulți români care manifestă o asemenea îngrijorare. Prin urmare, cele mai multe noi companii preferă să apeleze la economii proprii sau împrumuturi în familie, leasing sau împrumuturi de la instituții non-financiare, precum și fonduri nerambursabile.
Cei mai mulți bani sunt folosiți pentru stocuri și capital de lucru, circa 36%. Dezvoltarea de produse, servicii sau accesarea unei noi piețe sunt o a doua mare prioritate a investitorilor. La fel de importante sunt și cheltuielile pentru tehnologie și echipamente necesare.
Micii întreprinzători din România trebuie să învețe să facă față și realității comerciale, care nu este întotdeauna corectă. De fapt, 40% dintre micii întreprinzători se plâng de concurența neloială.
Dacă vrei să îți cumperi o afacere ale cărei baze sunt deja formate, pe Lajumate.ro găsești peste 16.000 de oferte cu afaceri de vânzare din toate zonele țării.
Amenajează-ți terasa pentru sezonul estival. Sfaturi utile... La ce trebuie să fii atent înainte de a investi într-o super-ofertă imobiliară...