Antena Căutare

6 pasi prin care sa faci tortul de fructe perfect

Un tort de fructe, elegant prin gust, bun pentru a termina o cina copioasa si inceputul unei noi zi.

Ingrediente:


Blat de tort

700g amestec de fructe uscate ( smokine, stafide, caise, prune )
200ml ceai negru
100ml gem de portocale
50ml irish whisky
25ml bitter
225g unt
225g zahar
225g faina
4 oua "batute"
10g praf de copt
30g cacao
125ml whisky sau suc de portocale

Crema (optional )

100g ciocolata neagra 80%
75g de unt
150ml frisca lichida
3ml esenta de portocale

Ornat

700g mixt fructe de padure (afine, zmeura, capsuni, coacaze)
100g mixt alune, migdale decojite
300g zahar
250ml apa


Mod de preparare:

• 1. Fructele uscate se taie bucatele ( dimensiuea o alegeti dupa gust, intre 5mm si 10mm ) Intr-un vas se amesteca ceaiul fierbinte cu 50ml irish whisky, bitter si gemul de portocale, pana se dizolva gemul. Se adauga fructele si se lasa la inmuiat ( pentru o aroma mai profunda, fructele se lasa peste noapte la inmuiat , in frigider )

• 2. Intr-un vas mai mare, se amesteca cu mixerul, untul impreuna cu zaharul. Se adauga incetul cu incetul ouale batute si se amesteca pana se leaga compozitia si devine spumoasa, se adauga faina treptat, fructele inmuiata impreuna cu zeama ramasa, cacao si praful de copt si se amesteca. ( compozitia trebuie sa fie usor lichida, putin mai groasa ca si consistenta smantanii )

• 3. Se tapeteaza o forma de tort, cu hartie cerata ( hartie de copt ). Se adauga compozitia, si se pune in cuptorul preincins la 170grade timp 1 1/2h.

• 4. Punem apa cu zaharul la foc intr-un vas si aducem la fierbere. Fierbem la foc mic pana simtim ca s-a ingrosat compozitia. ( Racindu-se, va devenii lipicioasa )

• 5. Topim ciocolata in bain marie, adaugam untul, esenta de portocale si amestecam bine pana devine o crema fina. Se incorporeaza cu frisca bine batuta si se amesteca pana devine omogena. Se introduce la frigider.

• 6. Dupa ce scoatem blatul de tort din cuptor ( infingem o scobitoare, daca iese curata, inseamna ca este facut ) il lasam sa se odihneasca 30 de minute. Il stropim cu whisky ( se poate folosii ceai negru sau suc de portocale ) Il taiem in doua bucati. Ungem cu crema si unim cele doua parti. Amestecam siropul de zahar cald cu fructele de padure, mixtul de alune si le tinem in continuare pe foc 1 minut pana se incalzesc putin fructele ( daca punem fructele reci in siropul de ahar, acesta se v-a solidifica ). Turnam fructele peste blatul de tort si il punem la rece. Se poate servii cu succes laga un pahar cu 50ml suc de fructe de padure si 125ml sampanie.

Citeste si Good Food!

VIDEO! Primul atelier de ciocolata personalizata din Estul Europei, in Romania... GALERIE FOTO! Un artist japonez a realizat coafuri din fructe, legume si flori!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x