Live acumObservator 12
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Sâmbăta lui Lazăr. Spune și tu rugăciunea sufletului necăjit

Calendar ortodox 20 aprilie. Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii. Rostește rugăciunea sufletului necăjit în această zi pentru a alunga tristețile, necazurile și a atrage Lumina în sufletul tău.

calendar ortodox 20 aprilie 2019

Calendar ortodox 20 aprilie. Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii. Rostește rugăciunea sufletului necăjit în această zi pentru a alunga tristețile, necazurile și a atrage Lumina în sufletul tău.

În calendarul creștin ortodox al zilei de 20 aprilie 2019 este Sâmbăta Morților - Moșii de Florii sau Sâmbăta lui Lazăr, o sărbătoare ce amintește de momentul când Iisus Hristos l-a înviat pe Lazăr din morți. Sâmbăta lui Lazar are loc de fiecare dată cu o zi înainte de DuminicaFloriilor, sărbătoarea Intrării Domnului Iisus în Ierusalim. În ziua Moșilor de Florii se coc plăcintele lui Lazăr și se dau de pomană. O rugăciune puternică care se rostește astăzi este rugăciunea sufletului necăjit, dar și ori de câte ori purtăm în sufletul nostru întristări, spaimă, gânduri şi vise urâte care tulbură somnul și liniștea interioară. Textul face parte din psalmii lui David. Iată cum sună:

Cum l-a înviat Iisus pe Lazăr și unde se află mormântul său

”Dumnezeule, întru numele Tău mântuieşte-mă şi întru puterea Ta mă judecă. Dumnezeule, ascultă ru­gă­ciu­nea mea, pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine şi mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea şi m-am abătut. Inima mea s-a tulburat întru mine şi frica morţii a căzut asupra mea. Temere şi cutremur au venit peste mine şi întunericul m-a acoperit. Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, ziua am strigat şi noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugă­ciu­nea mea, că s-a umplut de rele sufletul meu şi viaţa mea de iad s-a apropiat! Miluieşte-mă, Doamne, că ne­pu­tincios sunt! Vindecă-mă, că s-a tulburat foarte su­fle­tul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea. În toate nop­ţile îmi stropesc patul cu lacrimile mele şi în ele îmi scald aşternutul. Pentru ce eşti mâhnit, suflete al meu, şi pentru ce mă tulburi? Nădăjduieşte spre Dumnezeu şi mă voi mărturisi Lui, mântuirea feţei mele şi Dumnezeul meu.”

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii este o sărbătoare care are multe tradiții și superstiții vechi. Tradiții de noroc și fericire în Sâmbăta lui Lazăr pentru fericire și noroc, dar și ce să dai de pomană pentru sufletul celor adormiți.

Recomandari