Căutare Live

Calendar ortodox 22 mai 2019. Pomenierea Sfântului Mucenic Vasilisc

Biserica Ortodoxă face miercuri, 22 mai, pomenirea Sfantului Mucenic Vasilisc. Calendar ortodox 22 mai 2019.

Biserica Ortodoxă face miercuri, 22 mai, pomenirea Sfântului Mucenic Vasilisc. Calendar ortodox 22 mai 2019.

Sfântul Mucenic Vasilisc a fost nepotul Sfântului Mucenic Teodor Tiron(286-305). Aceasta a trăit în vremea împăratului Maximian. El a fost ucis pentru că a refuzat să aducă jertfă idolilor și pentru arderea templului închinat lui Apolon. Legenda spune că Sfântul Vasilisc s-a rugat lui Dumnezeu, iar Acesta a trimis foc din cer și astfel a fost distrus templul și statuia idolului Apolon.

Alți sfinți prăznuiți în această zi:

  • Sfinților Părinți de la Sinodul al ÎI-lea ecumenic, de la Constantinopol, din anul 381;
  • Sfântului Mucenic Marcel;
  • Sfântului Ioan Vladimir, cneazul Serbiei;
  • Sfântului Pavel din Peloponez;
  • Sfântului Mucenic Codru;
  • Sfintei Mucenițe Sofia, doctorița;
  • Sfântului Sfințit Mucenic Zaharia de la Prusa.

Calendar ortodox 22 mai. Troparul Sfântului Vasiliasc

„Mucenicul Tău, Doamne Vasilisc, întru nevoință să, cunună nestricăciunii a dobândit de la Ține, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.”

Înălțarea Domnului 2019: ce se împarte pentru spor și fericire, semnificație în Biblie și rugăciune

Rugăciunea zilei de miercuri

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.

Cum să alegi cele mai bune acuarele pentru școlari... A treia aflare a Capului Sf Ioan, 25 mai. Tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respectăm...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri