Căutare Live

Calendar ortodox 25 aprilie 2019. Joia din Săptămâna Patimilor

Potrivit calendar ortodox 2019, pe 25 aprilie crestinii ortodocsi participa la Denia celor 12 Evanghelii. Joia din Saptamana Patimilor este ziua in care, la ora 16:00, in toate bisericile ortodoxe se face o procesiune cu Sfanta Cruce.

Potrivit calendar ortodox 2019, pe 25 aprilie creștinii ortodocși participă la Denia celor 12 Evanghelii. Joia din Săptămâna Patimilor este ziua în care, la ora 16:00, în toate bisericile ortodoxe se face o procesiune cu Sfânta Cruce.

Joia Mare cunoscută ca fiind ziua în care se citesc cele 12 evanghelii și scoaterea Sfintei Cruci din altar, în naosul bisericii. Preotul spune: "Astăzi S-a spânzurat pe lemn Cel Ce a întins pământul pe ape". Sfântă Cruce rămâne în mijlocul bisericii până vineri, când este readusă în Sfântul Altar.

Paște 2019. Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri în Joia Mare

Calendra ortodox aprilie. Sfinți pomeniți pe 25 aprilie 2019

Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif sunt cinstiți atât pentru faptul că au apărat învățătura ortodoxă în față influențelor calvine, cât și pentru că au întărit unitatea românilor în jurul dreptei credințe.

Sfântul Ierarh Sava Brancovici s-a născut în Transilvania dintr-o familie de sârbi stabilită în părțile Aradului, însă o bună perioadă a vieții sale a locuit în Țara Românească. La Târgoviște a fost călugărit sub numele de Sava. A fost ales mitropolit al Transilvaniei în anul 1656, păstorind vreme de douzecisipatru de ani însă, tot într-o perioadă în care la conducere se aflau principii calvini. În 1680, mitropolitul Sava Brancovici a fost arestat și trimis în temnița. Nu se știe data exactă când a trecut la cele veșnice.(crestinortodox.ro)

Tot în această zi se mai face pomenirea:

-Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș
-Sfântului Mucenic Sava Stratilatul;
-Sfintei Cuvioase Elisabeta;
-Sfinților Mucenici Pasicrat și Valentin;
-Sfinților Mucenici Eusebie, Neon, Leontie și Longhin;
-Sfântului Mucenic Ducă;

Citește și:

Rugăciunea scurtă către Sfântul Gheorghe împlinește orice dorinţă

La mulți ani de Sfinții Constanțin și Elena! Semnificația puternică a numelor... Paște 2019. Săptămâna patimilor: cea mai puternică rugăciune din Joia Mare...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri