Calendar ortodox 28 septembrie. Sărbătoare cruce neagră! La mulți ani sărbătoriților

Calendar ortodox 28 septembrie. La multi ani celor care poarta numele Alexandru/ Alexandra.

calendar ortodox 28 septembrie 2018

Calendar ortodox 28 septembrie 2018. E sărbătoare mare în calendarul creștin ortodox din 28 septembrie 2018. Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe sfinții Hariton Mărturisitorul († 274), Sfântul Prooroc Baruh († 583 î.Hr.), Sfântul Mucenic Marcu Păstorul și Sfinții Mucenici frați buni: Alexandru, Alfie și Zosima și Sfântul Mucenic Pimen și Sfinții Mucenici Nicon, Neon și Eliodor și celelalte fecioare și fii († 303), Sfinții Mucenici Calinic și Eustațiu Romeul și pe Sfântul Mucenic Alexandru și cei treizeci împreună cu el. La mulți ani sărbătoriților care poartă numele de Alexandru, Alexandra!

Calendar ortodox 28 septembrie. Cuviosul Hariton Mărturisitorul († 274) s-a născut în orașul Licaonia – Asia Mică. A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor și întemnițat. Abia după moartea împăratului Cuviosul Hariton și-a redobândit libertatea.

Retrăgându-se în pustie, aici este prins de către tâlhari, din mâna cărora scapă în mod miraculos. În timp ce tâlharii beau vin, ei mor otrăviți de șarpele care intrase în vasul în care se afla vinul. Cu aurul pe care Cuviosul Hariton îl găsește în peștera tâlharilor, face o biserică chiar din acea peșteră, iar mai târziu întemeiază o mănăstire.

Lăsând stareț aici pe unul dintre călugări, s-a retras în sihăstrie, însă alți călugări și credincioși au venit la el, întemeind astfel alte două mănăstiri. În cele din urmă s-a retras pe o stâncă înaltă, iar când a simțit că i se apropie sfârșitul s-a întors la prima mănăstire unde a murit.

Calendar ortodox 28 septembrie. La multi ani, Alexandru, Alexandra

Sfântul Alexandru este prăznuit pe 30 august în calendarul creștin ortodox.. Sfântul Alexandru a fost episcop în Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un apărător al dreptei credințe. La acest sinod l-a combatut pe Arie, unul din preoții săi slujitori, care începuse să predice o învățătura neconformă cu tradiția și credința Bisericii. Sfântul Alexandru este pomenit de Biserică și pe 28 septembrie.

La mulți ani, Alexandru, Alexandra. Semnificație nume

Alexandru este un bărbat curajos, energic și viril, sever. Sub aparentă durității și a unui aer cuceritor se ascunde o sensibilitate pe care se străduiește să o stăpânească precum și un seducător fără pereche. Timid și neliniștit, Alexandru se îndoiește de capacitățile sale însă este dotat cu o voința puternică. Evoluează cu o ușurință naturală, se adaptează rapid, este strict, detestă flatările și minciunile.

Alexandra este o femeie de caracter, are o personalitate puternică, este o persoană ambițioasă, curajoasă, nerăbdătoare, autoritară chiar. Dotată cu o serie de calități atribuite în mod normal bărbaților, Alexandra este onestă, orgolioasă, încăpățânată și loială. Știe să profite din plin de fiecare oportunitate care îi apare în cale. Tactul, tolerantă, pasivitatea, slăbiciunea sunt niște cuvinte care nu există în vocabularul femeilor ce poartă numele de Alexandra.

Calendar ortodox 2018. Ce sărbători religioase sunt în luna octombrie

surse: calendarortodox.ro, semnificatia-numelui.net

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri