Căutare Live

Calendar ortodox. Ce NU ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului

Creștinii Ortodocsi praznuiesc, potrivit calendarului ortodox pe 1 octombrie, Acoperamantul Maicii Domnului. Iata ce nu ai voie sa faci in acesta zi de sarbatoare crestina.

Creștinii Ortodocși prăznuiesc, potrivit calendarului ortodox pe 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Iată ce nu ai voie să faci în acestă zi de sărbătoare creștină.

Pe 1 octombrie 911 se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetăţii care era asediată. Astfel, acestă zi a devenit una de mare sărbătoare pentru credincioși și reprezintă ultima sărbătoare, a celor două luni, de cinstire a Maicii Domnului. Anul bisericesc este diferit de anul civil, el începând la 1 septembrie și încheindu-se la 31 august.

Ce Nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului

Fiind zi de sărbătoare, marcată în calendar cu cruce roșie, credincioșii nu au voie să muncească, să spele sau să facă curățenie prin gospodării.

Există o credință printre batranele de la țară, conform căreia, dacă este tăiat azi, părul rămâne în legătură cu corpul. Din acest motiv nu trebuie aruncat și nici ars, fiindcă poate fi luat de vrăjitoare sau de oamenii răi, care fac diverse farmece.

În ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului nu se mănâncă de duce. Cei care își doresc să fie sănătoși și feriți de rele țin post.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Veste CATASTROFALĂ pentru românii din străinătate. Bărbații sunt chemați acasă! Altfel riscă amenzi uriașe...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri